Romance z Ulice: Měla by Irena dát Radovanovi ještě šanci?

Romance z Ulice: Měla by Irena dát Radovanovi ještě šanci?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Irena Landová se před prázdninami rozešla s Radovanem, protože jí dlouhodobě tajil svou cestu do Peru. Těšila se, že ji požádá o ruku, a on se místo toho chystá na rok zmizet. Je mezi nimi ale opravdu konec, nebo to jejich láska dokáže ustát?

Místo svatby ledová sprcha

Když Irena vidí, jak Magda po návratu Prokopa zamilovaně září, pohltí ji smutek i nevyhnutelná závist. Samozřejmě své kamarádce přeje štěstí, ale zároveň by už chtěla trošku té radosti sama pro sebe. Nesmírně jí schází Radovan, přesto mu však nedokáže odpustit, jak jí ublížil. Dlouho věděl, že bude muset kvůli práci na rok odletět do Peru, ale čekal až do poslední chvíle, než jí konečně řekl pravdu. Ona si zatím naivně vysnila romantickou svatbu na pláži. Místo toho ji čekalo drsné probuzení a rozchod.

Usmířit si paní ředitelku není snadné

Ačkoli Radovan má Irenu opravdu rád a celé léto jí posílal SMS zprávy, ona se snaží zůstat silná a neoblomná. Stojí si pevně za svými zásadami a odmítá mu prominout. Současně dělá všechno pro to, aby se vyhnula osobnímu setkání. Tuší totiž, že kdyby se s ním viděla a on ji začal přemlouvat k návratu, nakonec by mu podlehla. Ale ona se chce zlobit! Má právo být naštvaná, vždyť ji ohromně zklamal! A navíc, jaký by to mělo smysl? Radovan odletí a vztah na dálku nemůže fungovat. Kromě toho Irena není žádná mladice a nemůže si dovolit ztratit další rok čekáním. Bylo by to jiné, kdyby ji předtím požádal o ruku, jenže to neudělal…

Obětuje Radovan cestu do Peru?

Poté, co se Radovan nečekaně objeví ve škole, aby se pokusil s Irenou ještě před odletem usmířit, se v životě paní ředitelky všechno změní. Radovan nejenže jí přinese kytici a znovu se upřímně omluví, ale také ji ujistí o své lásce a prohlásí, že pokud jediná možnost, jak si ji udržet, je zůstat v Praze, pak to tedy udělá. Neodletí do Peru! Bude tohle vstřícné gesto stačit, aby Irena Landová obměkčila ublížené srdce a dala vztahu s Radovanem druhou šanci? Pokud ano, zůstanou spolu v Praze, nebo ho nakonec nechá odletět? A jak to asi dopadne s její vysněnou svatbou?

Zdroj článku:
  • Autorský text