Dočká se Magda Prokopa? A koho odstřihne Skyler ze svého života?

Dočká se Magda Prokopa? A koho odstřihne Skyler ze svého života?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Prokop se má dnes vrátit, a tak je Magda od rána jako na trní. Neustále ho vyhlíží, očekává jeho telefonát, ale nic se neděje – tedy kromě chvíle, kdy ji Prokop vytočí pouhým omylem, aniž by o tom věděl. Vendula se zatím usmíří s Ančou a znovu zavede v bistru Kaštanovu milovanou šunkovou bagetu.

Vášnivé vítání Magdy a Prokopa

Otík ráno přinese Magdě poděkování za hlídání syna a potká se u ní s Landovou. Když se dozví, že paní ředitelka má stejně jako Magda problémy s mužskými, docela dost se rozčílí. Podle něj si za to ty paličaté ženské můžou samy, protože jsou tak neshovívavé k mužským chybám. Aby mu Magda dokázala, že se mýlí, přijme hovor od Prokopa.

Nemile ji překvapí, že její číslo vytočil omylem z kapsy kalhot někde na letišti. Díky tomu si nicméně snadno vypočítá čas, kdy by měl dorazit domů. Chodí proto do přízemí s odpadky a číhá na chodbě, jestli se náhodou nevrátil. Zaslechne z jeho bytu muziku a rozhořčeně oddupe pryč. Tak ten mizera už je dávno doma, a přitom ani nedal vědět!

Po třech hodinách marného čekání zavolá Magda alespoň Ireně, aby si na Prokopovo chování – opět – postěžovala. Sotva hovor ukončí, dotyčný muž zazvoní u dveří. Magda se může přetrhnout, aby tam byla co nejdřív, ale když mu otevře a uvidí ho, hned zase zabouchne. Vzápětí se rozmyslí, znovu otevře a vrhne se na něj ve vášnivém polibku. To je střídání nálad, panečku!

Vendula se udobří s Aničkou

Kaštan potká na ulici Vilmu a poprosí ji, aby užila autority a přimluvila se za jeho oblíbenou šunkovou bagetu. Při té příležitosti nezapomene zmínit, že předchozího dne hlídal Elišku. Tím Vilmu pochopitelně naprosto šokuje. Mámuška napochoduje do bistra a sprdne Lumíra na tři doby za to, že nechal vnučku s cizím člověkem. Lumča se marně hájí tvrzením, že soused Kaštan není žádný cizí člověk. Proč mu ale Elišku odevzdal na hlídání, vysvětlit nechce. Raději se pohotově odklidí z mámina dosahu.

Vilma si láme hlavu nad tím, proč se Lumír chová tak zvláštně – a nejen on! I Anička má jakousi chmurnou náladu. Vendula přizná, že tohle má na svědomí ona. S Ančou se pohádaly kvůli novému sortimentu. Vilma klade Vendule na srdce, aby jako správná vedoucí uznala chybu a ocenila kvalitní práci zaměstnanců. Vždyť málokdo je tak dobrý pracant jako Anička, která prakticky patří do rodiny. Vendula to uzná, zajde se s Aničkou udobřit a poté, co se jedna druhé omluví, vrátí na menu Kaštanovu oblíbenou bagetu.

Skyler se pohádá s Dirkem

Skyler se rovněž zastaví v bistru, aby si dala něco dobrého a trochu si s Aničkou popovídala. Proberou Chrise a také problémy, jimiž si dívka poslední dobou prochází. Je ráda, že se Anči může svěřit. Co ji naopak vůbec nepotěší, bude telefonát od Dirka, který ji zastihne později ve Františkově bytě.

Bývalý přítel se snaží Skyler přesvědčit, aby se k němu vrátila, a ona mu dost nevybíravými slovy poví, aby se šel vycpat. Do jejich ošklivé hádky náhodou vkročí právě Franta a nestačí zírat, jak dokáže být jeho někdejší partnerka ostrá. Rozrušená Skyler mu prozradí, že ji Dirk opakovaně podváděl a že už má plné zuby jeho prázdných slibů. Přátelsky Frantu obejme, aby u něj načerpala útěchu.

Zdroj článku:
  • Autorský text