Žaneta Fuchsová ze seriálu Vlak dětství a naděje neměla to správné příjmení, na hereckou školu ji nevzali

Žaneta Fuchsová ze seriálu Vlak dětství a naděje neměla to správné příjmení, na hereckou školu ji nevzali
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jako dítě oslňovala svým talentem a filmaři i diváci z ní byli u vytržení. I přes velkou snahu získat herecké vzdělání se to talentované dětské hvězdě nepoštěstilo. K filmu ji to však stále táhlo.

V seriálu Vlak dětství a naděje si Žaneta Fuchsová zahrála malou Věrku, která přišla o maminku a její vlídný otec přivedl domů macechu, která ji dodala sílu do života v těžké době. Odrostlejší Věrku si potom zahrála Tereza Brodská. Malá Žaneta se ale rozhodně ve světě filmu neztratila.

Ze seriálu Vlak dětství a naděje, zdroj: Miroslav Mirvald / © Česká televize

Neposedné děvče se však objevilo před kamerou už mnohem dříve. Už v pěti letech musela mít doma vždy poslední slovo a elánu a výřečnosti měla na rozdávání. Otec ji z legrace přihlásil na konkurz na film pro děti Kočičí princ a porotu, která obsazení vybírala, doslova svou drzostí a bezprostředností dostala.

Role byla její a tím začala její desetiletá herecká kariéra, která skončila neúspěšným přihlášením na Státní konzervatoř, kde desetiletá herecká zkušenost pro dívku z neherecké rodiny nic neznamenala.

Přitom původně chtěla jít neposedná dívčina na zdravotní školu, kam už se potom po nepřijetí na konzervatoř nedostala. Vystudovala tedy ekonomickou školu a poté šla pracovat do hudebního vydavatelství. Umění ji zřejmě stále přitahovalo. Pracovala na různých ekonomických pozicích, ale vnitřně cítila, že to není nic pro ni.

Když si nemohla splnit herecký sen, šla na to oklikou a začala pracovat v castingové agentuře, později byla asistentkou režie a pomocnou režisérkou. Před kameru se příležitostně vracela, ale její čas slávy už byl pryč. Vidět jste ji mohli například v seriálu Rodinná pouta, kde si zahrála Reginu Královou, asistentku generálního ředitele ve firmě Rubešových.

Než dospěla, stihla toho před kamerou dost a rozhodně neupadla v zapomnění.

Objevila se v řadě dětských filmů jako Jak se rodí chlap, Housata, Julek, Kaňka do pohádky. Kromě dramatické role v seriálu Vlak dětství a naděje, který si můžete přes prázdniny připomenout ve vysílání České televize, se objevila v zapomenutém seriálu Bambinot.

Její životní rolí však byla pihovatá rošťácká hrdinka ve filmech a čtyřdílném seriálu o chobotničkách, kde ztvárnila Evu Holanovou, sestru Honzíka, kterého si zahrál Milan Šimáček. Svým rodičům (Dagmar Havlové a Pavlovi Zedníčkovi) připravili nezbední sourozenci nejednu horkou chvilku.

O současném životě bývalé dětské hvězdy se toho moc neví, stihla se rozvést a má dceru Michaelu a syna Radka.

Zdroj článku: