Bývalá dětská hvězda Žaneta Fuchsová: Jak se má "Lucie, postrach ulice" dnes?

Bývalá dětská hvězda Žaneta Fuchsová: Jak se má "Lucie, postrach ulice" dnes?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jako Lucie zažívající četné patálie s formeláky okouzlila tehdy osmiletá Žaneta Fuchsová malé i velké diváky. Na hvězdnou kariéru už ale nenavázala. Jak se má dnes?

Lucie a chobotničky

Šestiletá Lucka se doma během léta nudí, protože její kamarádky se ještě nevrátily domů z prázdnin. Holčička se tak snaží alespoň zapadnout do party rošťáka Osvalda ze sousedství.

Starší děti však o malé děvče moc nestojí, doufají tedy, že se jí zbaví, když ji pošlou do obchodního domu krást. Počítají s tím, že tam malou Lucku chytí.

Holčička si však odnese balíček formely, ze kterého se vyklubou dva panáčci. Ty Lucie pojmenuje Ferda a Ferda. Navíc brzy zjistí, že jsou kouzelní a dá se s nimi zažít spousta legrace.

Úspěšný projekt Lucie, postrach ulice, vznikl v roce 1980 nejprve jako seriál. Sestříhán do podoby filmu byl až o tři roky později. Navázal na něj i další úspěšný film ...a zase ta Lucie, který byl vytvořen ze zbylých dílů.

Žaneta Fuchsová si pak zahrála ještě v divácky oblíbeném filmu Chobotničky z II. patra nebo v seriálu Vlak dětství a naděje. Úspěšnou dětskou hvězdu však prý pro nedostatek talentu nepřijali na DAMU, kam toužila jít. To ji značně zklamalo.

Konec kariéry

Herecká kariéra Žanety Fuchsové nakonec trvala jen deset let. Během nich ale stihla natočit celkem 33 snímků a zapsat se do srdcí mnoha diváků. Naposledy se před kameru postavila v roce 1989 ve filmu Pan Tau.

Namísto umělecké školy se tak vrhla na studium ekonomického oboru. Tam jí ale filmovat neumožnili, neboť ji odmítli z výuky uvolnit. Herecká sláva je mimořádně pomíjivá, nabídky na další natáčení tak záhy přestaly přicházet.

Žaneta Fuchsová nakonec vystřídala řadu profesí, až se jí podařilo uchytit v castingové agentuře. To jí otevřelo cestu k postu asistentky režie. Mohla se tak vrátit nikoli před kameru, ale za ni. Po dlouhých letech se nakonec k herectví vrátila rolí sekretářky v seriálu Rodinná pouta. Získala i drobnou roli v seriálu Ohnivý kuře.

Zdroj: