Dva italské filmy plné lásky, pochybností a okouzlení pro příjemný večer s Netflixem

Dva italské filmy plné lásky, pochybností a okouzlení pro příjemný večer s Netflixem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dojemný příběh dvou mladých lidí, kteří prožívají své první okouzlení láskou, je zasazený do romantického prostředí Sicílie, kde se v mnoha ohledech zastavil čas. Ani ve čtyřiceti nemusí mít člověk v lásce úplně jasno. O tom ví své filmový hrdina druhého příběhu.

Chytla nás vlna (2021)

  • (Sulla Stessa Onda)

Romantický film je sice určený především pro dospívající publikum, ale překvapivě udělá dobrý dojem napříč věkovými kategoriemi.

Středoškolská romance není příliš originální téma, ale právě tento titul proplouvá všemi nástrahami, které by z něj udělaly klišé. Divákům je naservírovaný příběh s lehkostí a elegancí a překvapením jsou i začínající herci, kteří působí sympaticky a přirozeně. Velký podíl na atraktivitě příběhu má i italská lokace.

Sicílie je velice malebný kraj a i z kulturního hlediska velmi zajímavý, protože si uchovává tradice, které už v Itálii zmizely. Mladý pár se seznámí díky společné vášni, kterou je plachtění. Ačkoliv mají oba celou řadu problémů a jsou poznamenaní rodinami, kde vyrostli, najdou si k sobě cestu a spolu budou řešit situaci, která není pro jejich věk úplně typická.

Romantický vztah je po filmové stránce velice dobře zpracovaný, s dobrou kamerou a příjemným hudebním doprovodem, který podtrhne atmosféru horkého sicilského léta. Děj plyne lehce a nenásilně a má schopnost vytvořit příjemnou atmosféru.

Jeden den navíc (2011)

  • (Il giorno in più)

Romantická komedie Massima Veniera vypráví příběh Giacoma Pasettiho (Fabio Volo), trochu povrchního čtyřicátníka, kterému rozhodně nechybí společnost žen. Ženy si dávkuje v malých dávkách, aby zahnal pocit osamělosti, který na něj občas dolehne. Giacomo má trochu problém otevřít se, a tak je pro většinu žen jen malou zastávkou s nezávazným flirtem.

Vrstevníci a přátelé jsou už dávno „usazení“, a tak Giacomo musí neustále poslouchat jejich proslovy o životě ve dvou, o sdílení drobností všedního života, o manželství a jeho výhodách.

Giacomo moc nevěří na osudovou lásku a vlastně náhodou se do jeho života dostane hezká Michela (Isabella Ragonese – na úvodní fotografii), kterou vlastně ani nezná, jen ji každé ráno potkává v tramvaji, a přestože se občas jejich pohledy potkají, nic o ní neví.

Jenže nakonec i na zapřisáhlého svobodného mládence dojde a kvůli Michele ztratí hlavu. Jeho posedlost se stupňuje, a když se mladá žena rozhodne přestěhovat do New Yorku, protože chce změnit svůj život, je odhodlaný jít s ní. Vztah je plný nejistot, kdy ani jeden nechce přiznat, že toho druhého miluje. Vztah se však mění v něco, co si netroufali ani snít.

Příjemný a osvěžující snímek příjemně překvapí intenzitou a pozitivním závěrem. Krásný je i New York v podzimních barvách.

Zdroj článku: