Devátá řada úspěšného seriálu Specialisté se blíží a s ní řada novinek

Devátá řada úspěšného seriálu Specialisté se blíží a s ní řada novinek
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Specialisté už se na televizních obrazovkách zabydleli a pravidelně mají velice dobrou sledovanost, kdy poráží v počtu diváků ostatní programy. A s rokem 2023 přivítáme už 9. sérii oblíbených příběhů ze života kriminalistů.

Nová série bude v rytmu velkých návratů. Jak už bylo oznámeno, do seriálu se po delší pauze vrací ti, kteří stáli u jeho zrodu, a navíc se objeví i nové tváře.

Radost budou mít fanoušci Davida Prachaře a samozřejmě sympatické Zuzany Kajnarové. Navíc do rozjetého vlaku naskočí asistent Václav Holeček v podání Matouše Rumla a potom je zde ještě seriálové eso v rukávu v podobě postavy, kterou ztvární Marek Lambora. Na to, jaká role ho v nové řadě seriálu čeká, si diváci budou muset počkat, ale určitě to bude velké překvapení.

Všechny tyto změny pochopitelně značně provětrají vztahy mezi detektivy v týmu, který i nadále povede major Strouhal (Martin Dejdar) a jehož členem zůstává i kapitán Kovář (Jiří Hána), ale nic se nezmění na jejich společném úsilí odhalit pachatele těch nejzávažnějších trestných činů, se kterými se při své práci potkávají.

Určitě bude velice zajímavý vztah postav, které ztvární Prachař a Dejdar. Prachař se vrací po třech letech a nebude šéfovat. Samozřejmostí pak zůstanou napínavé zápletky, překvapivá rozřešení i akční scény, jež jsou neodmyslitelnou součástí policejní práce a pravidelně k obrazovkám přivádí přes milion diváků.  

Prachař a Kajnarová, zdroj TV Nova

Diváci se i tentokrát podívají na celou řadu atraktivních míst v Praze i jejím okolí, kde se odehrály zajímavé a zapeklité trestné činy nebo kde kriminalisté sbírají důkazy pro jejich vyřešení. Samotné případy pak úzce reflektují společenské události a trendy, se kterými se diváci každý den setkávají.

Bohužel se s diváky rozloučili detektivové Beran a Šafářová. Jakob Erftemeijer se loučil po dvou a půl letech, Eva Leimbergerová strávila v seriálu tři roky. Eva má v plánu filmový projekt a Jakob je rád, že bude mít víc času na divadlo a objeví se i v novém seriálu Zlatá Labuť.

 V nové sezoně se diváci mohou opět těšit na velké zvraty a napínavé případy kořeněné typickým policejním humorem, novými tvářemi i známými postavami. Navíc se některé zajímavé a složité případy prolnou do dvou epizod a umožní tak fanouškům ještě podrobněji krok za krokem sledovat náročnou a vypjatou práci vyšetřovatelů, přičemž výsledky jejich pátrání také výrazně ovlivní vzájemné vztahy v týmu i společnou budoucnost celého oddělení,

říká kreativní producentka seriálu Heike Richter-Karst.

Věděli jste

Přípravy na jeden díl zaberou tvůrcům dva měsíce. Tak dlouho trvá vytipovat lokace a doladit scénář. Samotné natáčení trvá čtyři a půl dne.

Jiří Hána, zdroj: TV Nova
Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • autorský článek