Připomeňte si legendární Comeback: Proč do něj Dejdara původně nechtěli?

Připomeňte si legendární Comeback: Proč do něj Dejdara původně nechtěli?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál Comeback ani po deseti letech neztratil na popularitě a mnohými je dodnes považován za nejlepší český sitcom. Metalistu Ozzáka v něm nepřekonatelným způsobem ztvárnil Martin Dejdar. Přitom roli vůbec dostat nemusel. Jak to?

Martin Dejdar si musel roli zasloužit

Martin Dejdar sice exceloval v prvním kole konkurzu, tvůrci si ale nebyli jisti, zda ho do seriálu chtějí.

Až v rámci druhého kola dostatečně tvůrčí tým přesvědčil o tom, že se na roli hodí. Že se postavy svérázného metalisty zhostil výborně, dokazuje i to, že v jednom z rozhovorů prohlásil, že ho někteří lidé namaskovaného vůbec nepoznali.

Na natáčení Comebacku podle vlastních slov dodnes nostalgicky vzpomíná a nebránil by se pokračování seriálu.

Tvůrčí tým rozdělily neshody

Podobně se k atmosféře „na place“ vyjádřila Kristýna Leichtová, která na vznik sitcomu vzpomínala při příležitosti setkání se svými hereckými kolegy.

Proč se v natáčení úspěšného projektu nepokračovalo? Tvůrčí tým se rozešel. Spekulovalo se nad tím, že scenáristé mají mezi sebou neshody. Hlavní scenárista Tomáš Baldýnský to ale popřel a uvedl, že se s kolegy rozcházejí po vzájemné domluvě.

Mezi dalšími členy tvůrčího týmu, který se na scénáři ke Comebacku podílel, byla například spisovatelka Petra Soukupová nebo Ondřej Ládek alias zpěvák Xindl X.

Na Comebacku se podílel i Xindl X

Právě Xindl X má ostatně na svědomí i písně ze seriálu. Je autorem songů „Vsákneš se do mě jako déšť“ a „Krev pop a slzy“, které zpíval Tomáš Matonoha v roli bývalé popové hvězdy Tomáše Pacovského.

Comeback jednoznačně byl pro Ondřeje Ládka vůbec nejúspěšnějším scenáristickým projektem. Ačkoli na FAMU vystudoval scenáristiku a dramaturgii, jak sám přiznal, po škole zjistil, že se tímto oborem bude živit jen těžko.

Nabídka na Comeback tak přišla doslova jako dar z nebes. Ondřej také v jednom z rozhovorů otevřeně řekl, že seriál mu dokázal vydělat na desku. Díky tomu se mohl stát prakticky na plný úvazek svým uměleckým alter egem Xindlem X.