K zemi hleď: Hvězdně obsazený film, který přistane na Netflixu na Štědrý den

K zemi hleď: Hvězdně obsazený film, který přistane na Netflixu na Štědrý den
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Leonardo DiCaprio a Jennifer Lawrence nejsou jediné hvězdy které zpříjemní divákům sváteční den a nabídnou alternativu k pohádkám, kterých je na Vánoce někdy až příliš. V hereckém obsazení se objeví Meryl Streep, Cate Blanchett, Jonah Hill, Chris Evans, Rob Morgan, Ariana Grande a Matthew Perry.

Jde o sci-fi černou komedii, kterou napsal, produkoval a režíroval Adam McKay (Benga v záloze, Sázka na nejistotu).

Leonardo DiCaprio a Jennifer Lawrance jsou dva průměrní astronomové, kteří se snaží prostřednictvím médií varovat lidstvo před blížící se katastrofou z vesmíru. K zemi se blíží z hlubokého vesmíru kometa, která má zničit celou planetu. Jenže zaníceným poslům špatných zpráv nikdo nevěří a jejich varování je ignorováno.

McKay psal roli astronomky Dr. Kate Dibiansky přímo pro Jennifer. Téměř 5 měsíců spolu s Leonardem vylepšovali scénář, než byli s výsledkem spokojeni. Meryl Streep si ve snímku zahraje prezidentku Spojených států, která varovné zprávě nevěří a ani nehodlá využít své moci, aby varovala svět před blížící se apokalypsou.

Prezidentka Janie Orlean a její syn, kterého zaměstnává jako svého poradce, jsou už znudění špatnými zprávami a tvrdí, že svět je pořád plný katastrof, od sucha, hladomoru až po války a srážky s asteroidy, a tak jestli je v plánu další katastrofa, je to vlastně jedno. Film nenabídne jen dávku akce a adrenalinu spojenou s blížící se katastrofou, ale divák si užije také pěknou porci politické satiry.

Film už od začátku provázela smůla. Měl se natáčet už od dubna 2020, ale kvůli pandemii se zahájení odložilo. Nakonec se začalo až v listopadu na různých místech v Bostonu a v dalších městech Massachusetts. Když byl čas uvedení do kin, opět zasáhl koronavirus a film byl odložený. A tak bylo jistější variantou přijmout nabídku od Netflixu.

DiCaprio se dle serveru huffpost.com o režisérovi vyjádřil velmi pochvalně.

Adam utkal neuvěřitelně aktuální zprávu o společnosti, o tom, jak komunikujeme, o našich současných prioritách a klimatických hrozbách až po zábavu dovedenou k absurditě

Určitě zajímavé je, že Leonardo i Jennifer jsou ve filmu téměř k nepoznání. Leo už sice dávno není růžolící chlapec z Titaniku, ale pro tento film z něj v maskérně udělali opravdu hodně všedního a nezajímavého muže s padesátkou na krku. Z Jennifer se naopak stala provokativní zrzka.

Zdroj článku: