Smrt jí sluší: Jak vznikaly efekty a co stálo za tím, že Meryl Streep roli ve filmu přijala

Smrt jí sluší: Jak vznikaly efekty a co stálo za tím, že Meryl Streep roli ve filmu přijala
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V mládí spolu bojovaly Madeline a Helen o Ernesta, který si nakonec vybral Madeline. Nenávist v ženách ale zůstává i po několika letech, zejména v Helen, která skončila v blázinci. Tam přichází na myšlenku Madeline zavraždit. Ovšem do života všech vstupuje prapodivná čarodějka Lisa se svým elixírem věčného mládí.

Herečky spolu studovaly stejnou vysokou školu, od té doby se přátelí

Meryl Streep a Goldie Hawn jsou velmi dobrými přítelkyněmi. Jakmile se Meryl dozvěděla, že ve filmu bude hrát i Goldie, roli okamžitě přijala. Herečky se ale zpočátku ucházely o opačné role, kdy Meryl Streep chtěla hrát Helen - a naopak.

Meryl Streep z filmu nebyla vůbec nadšená

Po natáčení se Meryl Streep přiznala, že to byl její první a zároveň poslední VFX (pojem označující vizuální efekty neboli speciální obrazové efekty) projekt. Nelíbilo se jí, že ve filmu je podle ní až příliš vizuálních efektů. I přesto film získal v roce 1992 cenu Satrun za nejlepší vizuální efekty.

Někdy byla potřeba improvizace

V jedné scéně Madeline v podání Meryl Streep vypije elixír mládí a její prsa se začnou zvětšovat a zpevňovat. Tvůrci si dlouho lámali hlavu nad tím, jak tento okamžik provést, nejdříve vytvořili speciální pneumatickou podprsenku. Ta se měla naplnit vzduchem, nápad však neprošel, protože efekt nevypadal dost realisticky. Proto musela zaskočit maskérka, která vždy mimo záběr kamery hereččina ňadra posunula do požadované výšky a polohy.

Jak se tvořila slavná díra v břiše Helen?

Aby byl film přístupný i mladším divákům, nesměly v něm být žádné krvavé scény. Od toho se odvíjeli tvůrci při tvorbě díry v břiše Helen. Okamžitě zamítli vypadávající vnitřnosti z těla a spoustu krve kolem. Proto vytvořili pouze průstřelem propálenou díru.

Tuto hororovou komedii si nenechte ujít 30.9. na televizi Nova Cinema ve 21.50 hodin.