Oscarový film z tohoto roku dostane americkou verzi s Leonardem DiCapriem v hlavní roli

Oscarový film z tohoto roku dostane americkou verzi s Leonardem DiCapriem v hlavní roli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Oscary byly uděleny teprve nedávno, a Hollywood již teď plánuje remake jednoho z vítězů. Nejlepší mezinárodní film „Chlast“ (z Dánska) má být znovu natočen, tentokrát v Americe a s Leonardem DiCapriem v hlavní roli.

Chlast made in America

Tak rychle ještě žádný film nedostal remake: V roce 2020 natočil dánský režisér Thomas Vinterberg dramatický snímek „Chlast“, ve kterém hrál Mads Mikkelsen hlavní roli opilého učitele experimentující s alkoholem a jeho účinkem na kreativní myšlení. Právě tento film získal letošního Oscara v kategorii nejlepší mezinárodní film, a to zaujalo hollywoodské producenty natolik, že je již v plánu americká verze.

Obvykle se americké kopie cizojazyčných filmů nikdy nedokážou vyrovnat originálu. Ale co by nás tentokrát mohlo pozitivně překvapit: Leonardo DiCaprio má hrát hlavní roli. A tím, že DiCaprio už jednou hrál v úspěšném americkém remaku filmu „Skrytá identita“, je tedy možné, že i tento film bude díky němu úspěšný.

Chlast – o co vlastně jde?

Film dánského režiséra Thomase Vinterberga se točí kolem učitele Martina (Mads Mikkelsen) v krizi, protože jeho vlastní studenti ho považují za nekompetentního. Spolu se svými taktéž nespokojenými pracovními kolegy Tommym (Thomas Bo Larsen), Nikolajem (Magnus Millang) a Petrem (Lars Ranthe) se Martin jednoho dne rozhodne vyzkoušet filozofickou teorii, podle níž lidé dosahují svého maximálního potenciálu pouze při trvalé hladině alkoholu 0,5 promile v krvi.

Podle hesla „Žádný alkohol také není řešením“ se Martin a jeho přátelé rozhodli vyzkoušet tento experiment a zaznamenávat účinky neustálé opilosti. Na začátku skutečně zapisují pozitivní výsledky. Je ale samozřejmé, že nekončící alkoholismus přináší i své problémy.

 

Zdroje: 

  • https://www.filmstarts.de/nachrichten/18535485.html
  • https://new.csfd.cz/