Marek Lambora ze Slunečné: Jak se k herectví dostal a co plánuje do budoucna?

Marek Lambora ze Slunečné: Jak se k herectví dostal a co plánuje do budoucna?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Marek Lambora je pro mnohé známý hlavně svou rolí v oblíbeném seriálu Slunečná. Ta však není ani zdaleka jeho jediným hereckým úspěchem. Podívejte se, jak začínal, kde jste si ho mohli všimnout a jaké má plány do budoucna.

Začátky na střední

Marek nepochází z herecké rodiny, ale herectví se stalo jeho vysněnou kariérou už v nízkém věku. Odmala byl podle svých vlastních slov ve škole považován za třídního šaška. Právě proto se rozhodl zkusit v patnácti přijímačky na Mezinárodní konzervatoř v Praze, přestože rodiče zpočátku nebyli úplně pro.

Rozhodně to však nebyla špatná volba, protože krátce po tom, co studium o pár let později dokončil, získal angažmá v Divadle na Vinohradech, kde hraje dodnes. Objevuje se například v představeních Romeo a Julie, Revizor, Balada pro banditu nebo Obchodník s deštěm. Hostoval také v Národním divadle. Nedlouho poté už mu začaly přicházet nabídky i na první filmové a seriálové role.

První televizní role

Už v roce 2016 si vyzkoušel hrát před kamerou ve filmech Dvojníci a Ostravák Ostravski. Později si zahrál také ve dvou pohádkách, Zakletém pírku a Princezně zakleté v čase. Nejvíce ho však proslavily seriálové role. Kromě Slunečné, kterou dotočil před pár měsíci, si ho diváci oblíbili hlavně v seriálech Ohnivý kuře, Černé vdovy nebo Přístav, kde si zahrál syna Petra Čtvrtníčka. V minulém roce se objevil také v komedii Ubal a zmiz.

Život a plány do budoucna

Přestože Slunečnou už Marek po dvou letech dotočil, práci před kamerou si oblíbil a plánuje v ní pokračovat i do budoucna. Na natáčení seriálu prý vzpomíná s láskou a když padla poslední kapka, byl stejně dojatý jako nejvěrnější diváci při sledování posledního dílu.

„Tak nějak se to v nás všech pralo, protože to byl takový tábor. Potkáváte se skoro každý den s těmi stejnými lidmi a najednou to skončí. Už se s nimi v takové sestavě nikdy neuvidíte. Já jsem to měl tak napůl, byl jsem rád, že to skončilo, že jsme to dovedli do cíle a myslím, že se za to nemusíme stydět. Všichni jsme dělali, jak nejlépe umíme. Na druhou stranu mi to bude šíleně líto a budu na to vzpomínat v dobrém,“ přiznal herec pro Prima Ženy před rozhovorem v Show Jana Krause.

Tam taktéž prozradil, na jakém novém projektu právě pracuje. Objeví se prý v nezvyklé roli kněze v minisérii Půlnoční zpověď.

To však není ani zdaleka všechno, co pro nás mladý herec chystá. V plánu je totiž také natáčení pokračování Princezny zakleté v čase, dramatu Terezín a romantické komedie Láska hory přenáší. Je tedy na co se těšit, tak se připravte na to, že ho zase brzy někde zahlédnete.

 

Zdroje: