Vánoce v Česku: ČT chystá novou pohádku, která konečně nebude o čertech

Vánoce v Česku: ČT chystá novou pohádku, která konečně nebude o čertech
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Se současnou covidovou situací to vypadá na další Vánoce hlavně u televize. Co má pro nás ČT nachystáno letos? Nové sváteční pohádky i závěrečnou epizodu Marie Terezie.

Jak si nevzít princeznu na Štědrý den

Také už jste měli dost přehnaného nadpřirozena a pekelníků v každé druhé vánoční pohádce? Tak letos si pro nás ČT připravila pohádku Karla Janáka Jak si nevzít princeznu. V hlavních rolích se představí Marek Adamczyk jako princ Leopold a Anna Fialová jako princezna Josefína. Představí se ale i známé tváře jako Miroslav Táborský, Naďa Konvalinková či Iva Janžurová. Jak to s mladým královským párem dopadne, to se dozvíme na Štědrý den.

No a dál?

Štědrovečerní pohádka samozřejmě není jedinou novinkou, na kterou se můžeme těšit. Na Boží hod je připravena pohádka O kouzelné rybí kostičce, která nás zavede do obydlí chamtivé rodiny Hladových. Děj si samozřejmě neprozradíme, ale můžeme říct, že pohádku si také užijí neslyšící děti a jejich rodiče, pohádka je totiž doprovázena i znakovou řečí.

Ze známých pohádek se můžeme tradičně těšit na Tři oříšky pro Popelku, Anděl Páně 1 i 2, Peklo s princeznou a Čertí brko. Pravé Vánoce by to nebyly ani bez Pelíšků či klasiky, jako je Na samotě u lesa.

 

Ani na Silvestra se nebudeme nudit

Klasické silvestrovské vysílání, které už léta vyplňují pořady jako Všechnopárty nebo Zázraky přírody letos ozvláštní Největší flám s Jiřinou Bohdalovou a jejími hosty. 

Po Novém roce se pak můžeme těšit na pátou a zároveň závěrečnou epizodu oblíbeného seriálu o Marii Terezii. 2. ledna pak bude ČT vysílat oceňovaný snímek Šarlatán, ve kterém si zahrál Ivan Trojan i se synem Josefem a který podává životní příběh léčitele Jana Mikoláška.

 

Zdroje: