Prostřeno: Polévku z pytlíku, kupované chlebíčky a zmatky ve vypůjčené kuchyni okoření ještě nenávist dvou soutěžících

Prostřeno: Polévku z pytlíku, kupované chlebíčky a zmatky ve vypůjčené kuchyni okoření ještě nenávist dvou soutěžících
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tentokrát štáb zavítá do Pardubického kraje a celý týden je jasné, že si dvě účastnice kulinářské show vůbec nesedly. Ovlivní to atmosféru u stolu a hodnocení? Zkouškou ohněm projdou nejen kuchaři, ale i strávníci. Jak je možné, že nepoznají polévku z pytlíku? A není to hodně velká drzost ji vůbec nabízet?

Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést deset tisíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně.

V pondělí k sobě domů hosty pozve Barbora

Zdroj: FTV Prima

Brigádnice Barbora Miková (21) miluje cestování. Nyní pracuje jen brigádně ve stánku a fresh baru, kde se dělají čerstvé šťávy. Je svobodná a bezdětná. S přítelem žije od roku 2021. Právě ten už se v Prostřeno ztrapnil, tak usoudil, že by mohla i přítelkyně. S kuchařským uměním, které Barbora předvede, to nebude zase tak složité.

S předkrmem si mladá kuchařka moc hlavu nelámala. Koupila v lahůdkářství chlebíčky. Přece se s tím nebude dělat sama, když to může koupit. Nakonec polovina hostů musela sedět na zemi, protože vypůjčit si stůl a pár židlí přišlo hostitelce zbytečné.

Ani s polévkou si moc práce nedala. Koupila rovnou dva pytlíky, aby měl každý dost. Barbořin přítel má tuto polévku rád, tak proč by neměla chutnat ostatním! Navíc na kameru hostitelka odhalila malé tajemství. Polévka se musí připravit podle návodu a potom je výborná.

A během zábavy se objeví i přítel Pavel, který přijde hostům udělat zábavu – pět minut ticha. Hosté odcházejí docela šokovaní a jsou zvědaví na další dny. Hlavně tedy na to, jak se v nich Bára projeví.

Zdroj: FTV Prima

Úterní hostitelka Věra si na vaření dá záležet

Zdravotní sestra Věra Bicanová (33) bude své menu ladit do francouzského stylu. Věra pracuje jako zdravotní sestra v soukromé ambulanci. Za sebou má dvě nevydařená manželství, ze kterých má tři děti.

Máma tří dětí ale ukáže, že se v kuchyni umí otáčet – i se skromným rozpočtem dokáže vykouzlit menu zajímavých chutí. Některé chody budou velkou záhadou a hosté je nebudou umět ani přečíst. Věra totiž slibuje Éclair, krémovou cibulačku s krutony, hovězí maso po burgundsku se šťouchaným bramborem a jako dezert Choux. I zábava bude pečicí, kdy Věra nechá hosty plnit makronky.

Zdroj: FTV Prima

Středečním hostitelem je Miloš

Živnostník Miloš Šulc (40) má manželku a tři děti. S rodinou se před rokem přestěhoval do domku ve Stradouni, který si pomalu předělávají. Soutěžní jídla si vybral, protože má rád česká jídla. Například dobré polévky. Rád hledá kovy s detektorem kovů. Peníze by věnoval do opravy domu a nejčastěji vaří doma on.

Na Milošovu svíčkovou se hosté těší i netěší. Přece jen každý miluje tu svou. Ale smíchu bude u stolu až moc. I ostatní jídla v menu vypadají zajímavě. Podávat se bude salát s grilovaným sýrem a glazované jablko, hovězí vývar, svíčková na smetaně, karlovarský knedlík a štrúdl s domácí šlehačkou. A protože je Miloš hasič, zvolí hasičskou zábavu – doveze přenosný hasicí přístroj, ze kterého budou hosté stříkat na terč.

Čtvrteční hostitel Martin se pochlubí chytrým hrncem

Zdroj: FTV Prima

Vedoucí občerstvení Martin Schejbal (30) vystudoval obor číšník. Žije s přítelkyní Adélou (23) a roční dcerou Viktorií. Hosty ale pozval do vypůjčené domácnosti, což se už v minulosti ukázalo jako trochu nešťastné řešení. Hned při použití chytrého hrnce to Martin pochopí. Bára Martina považuje za nudného až zženštilého muže, a tak se k němu ani moc netěší.

Martin hosty hodně překvapí svým menu, když zvolí italskou bruschettu, dýňovou polévku, vepřovou panenku plněnou sušenými rajčaty, rozmarýnové brambory, omáčku demi glace a jablečný závin. Panenka se nakonec ukáže jako velké zklamání. Na talíři sice vypadá dobře, ale je moc suchá a nedá se ani dobře ukrojit.

I Martin zvolí zábavu hasičskou, kdy hosty pozve do nedaleké hasičské zbrojnice, aby si vyzkoušeli oblékání hasičské zbroje na čas a podívali se, jak to tam vypadá.

Páteční hostitelka Terezka je pro hosty trochu hádankou

Zdroj: FTV Prima

Studentka Tereza Poledníková (23) žije s maminkou a sestrou. Do pořadu se přihlásila sama, protože ráda zkouší nové věci a výzvy. Menu sestavila z jídel, která má ráda. Bude její vyladěné menu úspěšné tak, jak si sama představuje?

Bára přizná, že jí vadila celý týden Věrka, a opět bude středem pozornosti. Někdy pije, jindy nepije, všechno se u ní nevyzpytatelně mění.

Tereza připraví moderní pokrmy – pečenou cuketu, cibulačku, krémové rizoto s grilovanou vepřovou panenkou a lesní mls. A během zábavy se budou dělat chemické pokusy v domácích podmínkách. Jak s tím vším uspěje? A kdo nakonec vyhraje?

Zdroje článku:
  • Press kit FTV Prima,
  • Autorský text