Charlotte Schwab: Vrchní komisařka ze seriálu Kobra 11 miluje divadlo a potápění

Charlotte Schwab: Vrchní komisařka ze seriálu Kobra 11 miluje divadlo a potápění
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Do povědomí diváků se dostala herečka Charlotte Schwab jako šéfová Anna Engelhardtová v německém kriminálním seriálu Kobra 11. Vražedné tempo měl zejména její podřízený Semir Gerkhan a jeho kolegové, ale ani jí se nedá upřít zápal pro věc a rozhodnost. Jak se daří herečce v současné době?

Od divadla k televizi

Rodačka z Basileje, Charlotta Schwab (68), je švýcarskou herečkou s italskými kořeny. Jako dítě milovala divadlo, takže o výběru své profese měla jasno. Po studiu na konzervatoři v Bernu se začala živit jako divadelní herečka, a to nejen v rodném Švýcarsku, ale také v sousedním Německu. I když od osmdesátých let minulého století hrála i v televizi, výraznější roli dostala až v seriálu Kobra 11. Jako vrchní komisařka v něm začala hrát v roce 1996 od třetí série a vydržela dlouhých dvanáct let. Díky zmíněnému televiznímu dílu ji znali diváci po celé Evropě. Seriál Kobra 11 herečka opustila na vlastní žádost. Na fanouškovském webu herečky se dozvíme, že důvodem k tomuto kroku byl nedostatek času a únava.

Recitátorka klasických veršů

Ani po opuštění Kobry 11 se nedá říct, že by Charlotte Schwab zahálela a na své konto si postupně zapsala účinkování v celé řadě filmových i televizních filmů. Vidět jsme ji mohli i v jednom z dílů romantických příběhů natočených podle Rosamunde Pilcher – v Andělu strážném (2016). Vrátila se také ke svému milovanému divadlu a uplatnila se i jako recitátorka klasických veršů. 

Volný čas tráví potápěním nebo vařením

Život Charlotty Schwab rozhodně není nudný. Jejími největšími koníčky jsou psychologie a vaření, baví ji potápět se, lyžovat nebo surfovat a umí hrát na flétnu. Jako fotbalová fanynka si nenechá ujít zápas svého oblíbeného fotbalového týmu – SC Freiburg. Je podruhé vdaná, z prvního manželství má syna Maximiliana, jenž je také hercem, a z druhého syna Hanse. Se svojí rodinou žije v Hamburku.

Kterého z komisařů ze seriálu Kobra 11 máte nejraději?

Zdroj: