Rosamunde Pilcher: Zajímavosti ze života slavné držitelky Řádu britského impéria

Rosamunde Pilcher: Zajímavosti ze života slavné držitelky Řádu britského impéria
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo by alespoň jednou nezhlédl snímek inspirovaný tvorbou slavné britské autorky, jako by ani nebyl. Její tituly stále patří k velmi komerčně úspěšným knihám a zfilmované příběhy k sobě přitahují diváky jako magnet. Pojďme se podívat na zajímavosti z jejího života.

Ona i její syn psali romány

Rodačka z hrabství Cornwall ve Velké Británii se narodila v roce 1924. Tato autorka romantických knih pro ženy patří mezi nejúspěšnější spisovatele svého žánru. Poté, co pracovala pro armádu, se provdala za Grahama Pilchera, aby převzali rodinnou továrnu ve skotském Dundee. Psaní románů se věnuje také její syn.

Dožila se 94 let

V roce 2002 převzala slavná spisovatelka z rukou královny Alžběty II. významné ocenění – Řád britského impéria. Slavná Britka se dožila úctyhodného věku 94 let, ještě ve věku 76 let aktivně psala. Poté svou kariéru ukončila.

Bylo zfilmováno na 80 knih této autorky

Velkého uznání si vysloužila i v Německu, kde její romány pravidelně převáděla do televizních adaptací televize ZDF. Celkově bylo zfilmováno neuvěřitelných 80 filmů na motivy jejích knih.

Nejčtenější je román Hledači mušlí

Do dnešních dnů patří mezi její nejznámější dílo román Hledači mušlí. Kniha vyšla v roce 1988 v originálním názvu The Shell Seekers a celkově se jej po celé planetě prodalo na 5 milionů kusů. Další známá díla jsou například Spící tygr, Pustý dům nebo ve znamení blíženců.

Začala psát v sedmi letech

Pilcher nejvíce ze všeho odjakživa fascinovaly lidské vztahy. Začala psát ve velmi útlém věku – svou první povídku dokonce sepsala již ve věku pouhých 7 let. Zajímala ji příroda a lidé, kteří se kolem ní vyskytovali.

Mezi její nejoblíbenější prostředí patří Cornwall - plný slunce i barevných květin. Autorka byla zvyklá své knihy psát i více než 10 hodin denně.