Dnes v Ulici: Po dnešním zážitku už si Iva za volant nesedne. I sebelepší plán má své trhliny

Dnes v Ulici: Po dnešním zážitku už si Iva za volant nesedne. I sebelepší plán má své trhliny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V dnešní Ulici dojde na krize. Své nové křesílko si Bára do garsonky asi nepostaví. Bude na něj totiž mít ty nejčernější vzpomínky. Kryštof pro změnu řeší, jak zvládnout péči o rodinu a maturitu. Jeho plán má trhliny už na začátku.

Plán na ledničce dává Kryštofovi naději, že vše zvládne

Ačkoliv se Kryštof hodně podceňuje, nejedna žena by za takového muže dala cokoliv. Chlap, kterému není cizí organizace rodinného života, toho aby člověk pohledal. Karla jednoho takového doma má, a ani tak jej nedokáže pořádně ocenit. Vše bere jako samozřejmost. Kryštof chápe, že jde do tuhého. Když už se na maturitu přihlásil, měl by ji udělat. K tomu, aby u zkoušky uspěl, se však musí učit. A na učení mu jaksi nezbývá čas. Nezbývá proto než ho lépe organizovat a výrazně jím šetřit. První, co Kryštof udělá, je to, že vypracuje detailní týdenní plán. Jasně zorganizované kolonky a popis úkolů mu dávají pocit, že své nové povinnosti přece jen zvládne. Už teď hlava rodiny překypuje sebevědomím. Že by ta maturita přece jen měla něco do sebe?

Zapomenout Kustíka na skupině v plánu nebylo

Kryštof tedy šlape jako hodinky a je v tom dobrý do té doby, než ho Vojta požádá, aby s ním byl na tréninku. To v plánu neměl, měl dělat něco jiného, ale co to bylo? No samozřejmě, Kustík! Ten by zůstal na skupině, kdyby pro něj Věrka nedojela. Když už plán nefunguje, alespoň Věrka má pocit, že ji někdo potřebuje.

Zajížďka pro křesílko se Báře a Ivě těžce nevyplatí

Kdo by čekal, že rozhodnutí pořídit si do bytu nový kus nábytku rodině navždy změní život? Nikdo. A proto, když Bára s Ivou v podzemních garážích potkávají tři podnapilé mladé muže, berou to jako otravnější část dne, kterou je potřeba přetrpět. Jenže jako by ono křesílko nosilo smůlu, původně slovní narážky se změní ve fyzické napadání. Možná, že kdyby Bára neměla za sebou znásilnění, tak by situace dopadla úplně jinak. Ve stresu a v sebeobraně Iva na kapotu nabrala jednoho z nich. Ten upadl a vypadá to s ním velmi vážně. Že by Iva byla další postavou v Ulici, nad kterou visí hrozba vězení? Po Mastném, Áje a Ivaně Drápalové, která ve vězení opravdu skončila, by byla čtvrtou v pořadí.

Rodina má další důvod držet při sobě

Jestli tohle dobře dopadne, Iva už si za volant nejspíš nesedne. Je to její druhý a tentokrát fatálnější incident za volantem. Poprvé to odnesl Kaštan. Teď úplně neznámý mladík. S rodinou Klímových se život opravdu nemazlí. Mají však jeden druhého a další důvod semknout se a držet při sobě. Právě takoví totiž Klímovi jsou a Žofka je ráda, že k nim může patřit. Zázemí, které pociťuje u nich, totiž doma nikdy nezažila.

Zdroj článku:
  • Autorský text