V pondělní Ulici se objeví 1. špatná zkušenost s Evinými pilulemi a Hana se předávkuje svými

V pondělní Ulici se objeví 1. špatná zkušenost s Evinými pilulemi a Hana se předávkuje svými
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Eva nechutně vydělá peníze na nebohé Lucce a po úspěšném dni si udělá radost koupí drahého náramku. Anička však na její růžové nebe vyšle černé mráčky, když zmíní, že jedné kolegyni se z Eviných pilulek udělalo zle. Ještě hůř na tom bude Hana, kterou po prášcích přepadnou halucinace.

Ančina kolegyně zvrací z Eviných doplňků stravy

Evě Knoblochové se stále daří tlačit chudáka Lucku do prodejů předražených doplňků stravy. V pondělí jí dokonce – údajně v rámci podpory – zkusí vnutit, aby se přihlásila na seminář pro středně pokročilé prodejce. Jde vlastně o marketingovou nalévárnu, do níž se mladé obsluze z krámku příliš nechce. Lucka je neprůbojná a bohužel se nedokáže Evě vzepřít. Ta jí navíc vyčte, že se drží až moc při zemi. Úspěšné podnikání vyžaduje neustálé investice a nějaký ten risk, aby se peníze pořád točily a byla větší šance na tučné výdělky.

Těžko ale říct, jestli Eva skutečně rozumí něčemu z toho, co říká. V hospodě se pak sejde s Aničkou, aby se jí pochlubila novým, luxusním náramkem. Byl dost drahý, ale jeho koupi si odůvodní prohlášením, že přece musí reprezentovat a že pohled na takové šperky dokáže na potenciální zákazníky úžasně zapůsobit.

Anička ale své rozhazovačné kamarádce trochu zkazí náladu, když ji upozorní, že kolegyně, která si před časem koupila její pilulky, teď trpí žaludečními problémy. Už několik dní je jí špatně tak, že zvrací. Vyloučila všemožné příčiny a jediné, co zbylo, jsou právě ty podezřelé prášky.

Prodejkyně Knoblochová se obhájí tvrzením, že na fórech nemá od zákazníků jediný negativní ohlas, že si zatím nikdo na nic nestěžoval a není pravděpodobné, aby Ančina kolegyně měla problémy vinou doplňků stravy. Zároveň však nechce, aby tato nepříjemnost byla důvodem napětí mezi nimi, a tak Aničku ujistí, že to nenechá vyšumět. Musí se to vyřešit. Ale jak?

Hančiny halucinace vylekají Blanku i Evžena

Nevolnost způsobená prášky potrápí v pondělí také Hanu Šmýdovou, ačkoli za poněkud jiných okolností. Hana už delší dobu užívá předepsané léky na Parkinsonovu nemoc, bolesti a úzkosti v mnohem větším než doporučeném množství. Vanda i Blanka se ji snažily nejednou upozornit, aby jich nebrala tolik a libovolně je nekombinovala.

Hana ale neposlechla a začátkem tohoto týdne na svou lehkovážnost a neopatrnost doplatí. V době, kdy se měla dostavit do zubní ordinace na domluvenou prohlídku, sedí doma omámená a zmatená. Ustaraná Blanka jí zavolá a vyslechne si od Hany nesmyslné řeči o tom, že prý jí sousedka nechala doma psa. Celé se to zdá nepravděpodobné, a tak Blanka pro jistotu zavolá ještě Evženovi a požádá ho, aby se šel na Hanu podívat. Šla by sama, ale má zrovna akutního pacienta.

Evžen zajede za exmanželkou a najde ji v tak hrozném stavu, že radši rovnou zavolá záchranku. Hana se třese, mluví z cesty a vidí věci, které nejsou. Halucinace ji přepadnou ještě později v sanitce. Jak vážné to s ní bude a kdo se o ni postará, když Hana nemá v Praze nikoho jiného než Vandu, Blanku a Evžena?

Zdroj článku:
  • Autorský text