Dnes v Ulici: Evženova klidná síla změní Blančin pohled na Áčka a Vilma dál žárlí na Vildovu sousedku

Dnes v Ulici: Evženova klidná síla změní Blančin pohled na Áčka a Vilma dál žárlí na Vildovu sousedku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Blanka se ohledně anonymních alkoholiků pořád chová trucovitě. Její názor však změní Rosťa. Ani ne tak díky pugétu květin, který pro ni má, ale spíše kvůli tomu, jak hezky o Evženovi mluví. Vilma, která aktualizuje svůj šatník, pořád žárlí na Mariánku.

Rosťa obměkčuje Blanku a také Evžen mění názor na Hanu

Co bylo kdysi třaskavými tématy mezi Blankou a Evženem, teď má obroušené hrany. Rosťa koupil Blance pugét květin a čokoládu za to, že ho u sebe nechala přespat. Blance to bylo nepříjemné a přežila to. Žádné díky za to ale nečekala. Rosťa ji však dojal. Vysvětlil jí, jak je pro něj Evžen důležitý. A nejen pro něj, nýbrž i pro ostatní anonymní alkoholiky. Může za to jeho klidná síla, která je nadějí pro všechny ty zoufalce. Za tohle označení, které kdysi použila před Evženem, se teď Blanka zastyděla. Jak mohla být tak nespravedlivá? Je potřeba se na anonymní alkoholiky přestat dívat skrze prsty. Vždyť Evžen dělá to, co ho naplňuje, a ještě je v tom dobrý. Blanka je na něj opravdu pyšná.

Mezi Evženem a Blankou znovu zavládne klid

Hrany se brousí i na Evženově straně. Ohledně Hany už není tak striktní. Dokonce je prý i rád za to, že se o ni Vanda stará. Hana to s těmi prášky možná opravdu přehání. Třeba by také mohla chodit na anonymní alkoholiky? Závislost jako závislost. Blanka nechce věřit vlastním očím. Že by byl Evžen natolik svatý, aby pod svá křídla vzal také osobu, kterou už nikdy v životě nechtěl vidět?

Vilma se obléká jako nikdy předtím

O šatníku, jaký má teď, si mohla Vilma kdykoliv v minulosti nechat jenom zdát. Co na tom, že je z toho Lumír úplně rozčílený. Nechápe, proč musí jeho máma utrácet jako divá kvůli chlapovi s jezevčíkem. Kateřina mu jen marně vysvětluje, že peníze si jeho matka do hrobu nevezme. Tak proč by si teď nemohla udělat pořádnou radost? Na to, jak moc Vilma Kateřinu v rodině nechtěla, je jí teď velkou oporou. Má pro ni pochopení a je skvělým prostředníkem mezi ní a věčně negativním synem. Ten by měl s tímhle chováním přestat dříve, než se na něj Kačenáček vykašle. Pak to ani wellness víkend nespraví.

Vilma nemůže Mariánce přijít na jméno

Vilma, která se Vildy už nemůže dočkat, stepuje v bistru v nových šatech. Přitom ji ani nenapadne, jak nešťastně může jejich setkání skončit. Za všechno koneckonců může bábovka, kterou Vilda přinesl s sebou. Vilda umí i péct, napadne Vilmu, a ráda bábovku ochutnává. Pak jí ale hořkne v ústech, protože se dozví, že je od Mariánky. Aniž by ovládala své emoce, už na Vildu křičí, že nechává Mariánku jen tak courat po jeho domě. Vilda nechápe, o co Vilmě jde. Ta je ale hodně rozrušená. Její žárlivost bude mít ještě dohru.

Zdroj článku:
  • Autorský text