Dnes v Ulici: Kolem Hany skáčou všichni včetně Evžena a Kristýna pracuje na vztahu s Daliborem

Dnes v Ulici: Kolem Hany skáčou všichni včetně Evžena a Kristýna pracuje na vztahu s Daliborem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vanda je u Haniny postele pečená vařená. Má o ni strach. Myslí si, že by u ní měla zůstat přes noc. Co by tomu ale řekl Luděk, kterému se Vanda odcizuje? Vztah pevně ve svých rukách má nyní Kristýna, která dává na radu své mámy a říká si o vstupenku na akci, kde bude i Daliborova manželka.

Hana uznává, že to s prášky přeháněla

Hana už je z nemocnice doma a kromě naražených žeber řeší svou závislost na prášcích. Doktor trval na odvykačce, ale ona ho přesvědčila, že to zvládne. Vždyť má kolem sebe stále více lidí, kteří jsou ochotni jí pomoct. Sama tedy musí mít alespoň nějakou sebereflexi, aby přiznala, že těch oblbovacích prášků už bylo dost. Hana Vandu uklidňuje, že to doma v noci sama zvládne. Vždyť bude spát. Luďkovi by se určitě nelíbilo, kdyby mu takhle odloudila ženu. Ale Vanda k Luďkovi do postele zase tolik nespěchá. Teď má mnohem oblíbenější činnost, než jsou postelové radovánky s Luďkem, a tou je kasino. Pro online hru si Vanda vždycky najde chvilku a její práce stojí. Průběh hry se pak přímo odráží na Vandině náladě. Jednou je skoupá na slovo, jindy je zase až přehnaně přeslazená.

U Hany a Evžena nastává smířlivé souznění duší

Mezi Vandou a Luďkem to zatím klape. Ale na jak dlouho? Jako kočka a pes už se dávno nechovají ani Hana s Evženem. Naopak. Oba si uvědomují, jak nepříjemná je pro ně vzájemná konfrontace. Ačkoliv Vanda s Blankou Evženovi fandí a myslí si, jak je od něj šlechetné Haně pomáhat, on to vidí jinak.  Moc dobře ví, jak krajně nepříjemná musela jeho pomoc pro Hanu být. Nehodlá se do toho míchat. Tedy alespoň na začátku. Později usuzuje, že bude lepší, když Haně závěsy sundá on. Mezi Hanou a Evženem v bytě zavládnou zvláštní vibrace. Žeby chvilkové souznění dříve na smrt rozhádaných duší?

Kristýna používá máminy zbraně

Souznění panuje i u Kristýny a Borka, který si z Blančiny kuchyně udělal provizorní pracovnu. Tomášek nelení a využívá každý kousek času pro to, aby dokončil rozdělanou práci. Je v jednom kole. Nelení ani Kristýna. Ta se učí na přijímačky, ale zároveň hluboce přemýšlí o jejím vztahu s Daliborem. Má tento vztah smysl, když se Tomášek k rozvodu se svou manželkou nemá? Když její máma vidí, jak je z toho rozhozená, navrhuje, aby to hodila za hlavu. Možná to pro něj vážně nic neznamená. Koneckonců proč nejde na akci s ním? Proč jeho manželku konečně nepozná? Kristýna se zpočátku nechce chovat vtíravě, ale pak to na Tomáška vybalí a on souhlasí.

Blanka s Evženem se smějí nad paradoxem osudu

Hlubokým úvahám o životě se věnují také Blanka s Evženem. Ani ve snu by je nenapadlo, že dnes budou tam, kde jsou. Že Blanka bude spolupracovat s Luďkem, ke kterému chovala velkou zášť, a že Evžen to bude mít podobně s Hanou. Jak divné a zároveň krásné to je!

Zdroj článku:
  • Autorský text