Ulice: Kristýna Hrušínská naznačila, jak Vandina závislost na hazardu ovlivní vztah s Luďkem a Hanou

Ulice: Kristýna Hrušínská naznačila, jak Vandina závislost na hazardu ovlivní vztah s Luďkem a Hanou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na nudnou dějovou linku si představitelka Vandy z Ulice rozhodně nemůže stěžovat. Herečka Kristýna Hrušínská si ale nechce ani představovat, že by něco tak absurdního řešila ve skutečnosti. Život gamblera je jeden velký kolotoč lží a nekonečných dluhů.

Vanda dává v sázku všechno

Když se Luděk a Vanda ve vánočním speciálu Ulice usmířili, mnozí diváci si oddechli. Věřili, že Vanda se po všech průšvizích a splacených dluzích konečně poučila a že si začne obnoveného vztahu s manželem vážit. Ještě donedávna tomu tak možná bylo, nyní však Vanda znovu dává v sázku vše, co má – nejen rodinné peníze, ale především Luďkovu křehkou důvěru. S tou přitom může zamávat kdejaká maličkost.

Luděk na stopě Vandiných lží
Luděk na stopě Vandiných lží | Zdroj: TV Nova

Aby rozptýlila nemocnou kamarádku, vzala Vanda Hanu do kasina. To byla chyba, protože i když se tam Hana skvěle odreagovala, Vanda znovu přičichla k neodolatelnému lákadlu a nakonec mu podlehla. Návštěvy kasina a zapírání se po telefonu jí nutně začaly působit potíže. Falešné alibi, které si domluvila s Hanou, se před Luďkem propálilo a následovala nevyhnutelná hádka.

Vanda musí být obzvlášť opatrná, jestli chce nadále hrát – a to ona chce. Barman v herně jí doporučí, aby se zaregistrovala do online kasina a sázela vesele z domova. Může si přitom nastavit anonymní režim, a tak nehrozí, že by ji Luděk odhalil. S vyhlídkou na dokonalé řešení se Vanda zaplete do další sítě lží. Hazard na ní zanechá stopy a výrazných změn v jejím chování si brzy všimnou všichni v okolí.

Závislačka radí závislačce

Nervozita způsobená prohrami, frustrace, touha obrátit situaci ve svůj prospěch, to všechno bude mít vliv zejména na její vztah s manželem a kamarádkou Hanou. Jaký přesně? To v pořadu TV Nova naznačila její představitelka Kristýna Hrušínská.

„Když čtu nové scénáře, je mi trošku úzko. Vůbec si nedovedu představit, že bych něco takového řešila v reálném životě. Oni se snaží o miminko a Vanda do toho začíná hrát a je jiná. Je podrážděná, náladová a on si toho všímá, ale myslí, že je to kvůli tomu dítěti. Že se nedaří a ona to bere samozřejmě do hry a hrozně se na to upínají, ono to nejde, a proto je taková, že se takhle jako vymlouvá,“ popsala herečka a naznačila, jak to bude s Vandou dál.

Vanda poučuje Hanu, sama je závislá.
Vanda poučuje Hanu, sama je závislá. | Zdroj: TV Nova

„Mě hrozně bavila taková ta linka, jak byli jako ‚Ludí a Vandí, ťuťu a ňuňu‘, prostě úplně infantilní. Teď se to vrátilo trošku do vážných kolejí, ale kdo ví. Třeba i v tom vážném bude špetka humoru. Prostě musí pořád hrát, je v takovém kolotoči. Má pocit, že musí hrát tak dlouho, dokud nevyhraje, aby měla na ty dluhy, které z toho vlastně nadělala, což je úplně absurdní.“

V budoucnu má kvůli závislosti trpět i zmíněné přátelství s Hanou. „Ona tam právě teď řeší problém s jejími prášky a je paradox, že Vanda jí říká, ať do toho nepadá, že je závislá, měla by přestat a musí se hlídat. A sama do té svojí závislosti začíná padat.“

Hana v nových epizodách Ulice upadne doslova, při snaze sundat závěsy. Pomoci se nedovolá a nezbude jí než čekat na to, až si Vanda vzpomene, že se měly jít společně podívat na nový byt. Vanda bude natolik zabraná do hraní v online kasinu, že ztratí pojem o čase.

Zdroje článku: