Ulice: Vandě začíná být ve zlaté kleci těsno. Luděk hlídá každý její krok

Ulice: Vandě začíná být ve zlaté kleci těsno. Luděk hlídá každý její krok
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Idylka v temném a moderním hnízdečku lásky Luďka a Vandy je zřejmě u konce. Vanda totiž dojede na své nepromyšlené lži a falešné alibi od Hanky. Další výlet do kasina se jí tak vymstí hned dvakrát. Nejdřív prohraje peníze, pak doma dostane přednášku od Luďka, jež vyústí v hádku.

Vanda doplatí na falešné alibi

Vanda má už několik dní zpoždění, což se jí obvykle nestává, a tak by snad konečně mohla být těhotná. Místo aby si však užívala chvíle štěstí, znovu zariskuje v touze dopřát si od života víc. Luďkovi namluví, že odpoledne stráví ve společnosti nemocné kamarádky Hany. U té se později skutečně zastaví a požádá ji o alibi, aby si mohla jít do města koupit těhotenský test a zároveň si dopřát nějakou tu zábavu jen pro sebe. Jestli bude těhotná, musí využít volný čas, který jí zbývá. S miminkem to pak půjde těžko.

Hana má pochopení a slíbí Vandě, že ji před Luďkem vykryje. Netuší však, že když se následně staví za Blankou, aby jí poděkovala za pomoc s bolavými zuby, potká se u ní právě s Luďkem. Ten totiž s Blankou přišel řešit pracovní záležitosti. Samozřejmě mu bude divné, že Hana není s Vandou, jak mu manželka tvrdila. Paní Šmýdová se to pokusí zachránit, ale její nepřesvědčivé výmluvy Luďka neoklamou.

Pan Volák, koneckonců sám zkušený manipulátor a lhář, snadno po nedávných zkušenostech pozná, když ho někdo vodí za nos. Snad Vandě nikdy zcela nedůvěřoval a právě teď si potvrdí, že udělal dobře.

Ostrá hádka kvůli penězům, lžím a nedůvěře

Vanda totiž – místo aby si alespoň vyrazila do města za nákupy a trochou radosti, jak tvrdila Haně – zamíří do kasina. Minule se jí podařilo vyhrát trojnásobek vsazené částky a naivně si myslí, že nyní se jí povede ještě lépe. Zřejmě už úplně zapomněla, že za každou výhrou v minulosti následovala krutá a bolestivá prohra.

Hana ale neprozřetelně Luďkovi namluví, že Vanda musí být určitě doma. Teprve když on se tam s nemalým podezřením rozjede, uvědomí si, jaká to byla chyba. Tak rychle, jak je ve své kondici schopná, Vandě napíše zprávu, v níž ji varuje a vyzve, aby uháněla domů. Vanda, zabraná do hry, při níž se jí vůbec nedaří, ale nemá po ruce telefon a zprávu si přečte se značným zpožděním.

Tohle falešné alibi se nepovedlo.
Tohle falešné alibi se nepovedlo. | Zdroj: TV Nova

Nakonec dorazí domů bez peněz, rozhozená a navrch vyděšená z toho, jak na ni manžel nastoupí. Luděk předvede hysterickou scénu, která patrně ještě předčí její nejhorší představy. Jako nějaký blázen bažící po ustavičné kontrole spustí salvu otázek. Kde a s kým Vanda tak dlouho byla, proč mu lhala, kam mizejí všechny ty peníze, které jí Hana dává za péči a Blanka za lekce angličtiny? Začala snad zase hrát a všechno dávat do ošidné rulety?

Jeden by čekal, že Vanda sklopí uši, stáhne ocas a začne se poníženě omlouvat nebo rozpačitě vysvětlovat. Místo toho na Luďka udeří s vlastními výčitkami. Zachází s ní jako s vězněm. Chtěl by hlídat každý její krok, ale ji už unavuje hlásit mu předem všechny zamýšlené nákupy. Dokonce vytáhne Hančina slova o tom, že je jako zavřená ve zlaté kleci, kde ve skutečnosti nesmí nic. Opravdu se ji Luděk snaží ovládat? Jak to vlastně dopadne s jejím možným těhotenstvím?

Zdroj článku:
  • Autorský text