Zlatá labuť: Prostořeká prodavačka Dita rozděluje fanoušky seriálu na dvě skupiny

Zlatá labuť: Prostořeká prodavačka Dita rozděluje fanoušky seriálu na dvě skupiny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dita je holka „krev a mlíko“ a na přežití v těžké době našla recept. Žije každý den tak, jako by to byl její poslední, a chce využít každou příležitost, kterou jí život nabízí. K ostatním přistupuje tak upřímně, že to může lidi z jejího okolí přivést do rozpaků, ale je jí to jedno.

Výhodou její práce je, že u zkrášlování se jí často lidé svěřují, a tak má přehled o všem, co se aktuálně děje v obchodním domě i mimo něj. K životnímu stylu mladé prodavačky patří i láska. Ne snad, že by se chtěla vdát a vzhlížet k manželovi, ale chce se mužům líbit a užívat si jejich společnosti. Vůbec jí přitom nevadí, že někteří z jejích favoritů nejsou úplně volní.

Martin, Dita a Vojta
Martin, Dita a Vojta | Zdroj: TV Nova

Hned v prvních dnech jí padl do oka Vojta, ale s tím ještě neměla příležitost se sblížit. To se možná změní, protože po poslední protestní akci Vojta zjistil, že je na seznamu nežádoucích lidí a jde po něm gestapo. Prsty v tom má Lhotský, který nechce riskovat, že Kristýnu její přítel do něčeho namočí. Vojta tak možná chvíli zůstane v úkrytu u Martina na půdě, kde bude bez Kristýny. To Ditě nahrává do karet, přestože má rozhozené sítě i jinde.

Dita se také nijak netají tím, že se jí líbí Martin. Toho si všimla i babi. Jenže Martin ještě stále doufá, že Eva přistane nohama na zemi a bude z ní zase normální holka, do které se zamiloval. To se ale nejspíš nestane. V takovém případě bude mít Dita náruč otevřenou.

A potom je zde samozřejmě Ditin zájem číslo 1. Lukáš Mašek. Poněkud komplikovaný vztah s Irenou řešil donedávna Lukáš hlavně s pomocí dobrého pití, ale když se potkal s Ditou, jeho životní styl se začal měnit.

Dita a Lukáš
Dita a Lukáš | Zdroj: TV Nova

Našel někoho, s kým může mluvit (a nejen to) tak, jak by to chtěl s Irenou. Navíc Dita nic nenaznačuje a jde rovnou k věci. Počáteční rozpaky a zábrany hned pominuly, když Lukáše mladá prodavačka ujistila, že mu v žádném případě nechce zadělat na problémy s manželkou. A na to Lukáš slyší. Nakonec, proč se trochu nepobavit, když ani Irena si s věrností moc hlavu nelámala.

A jak se to jeví, Lukáš je zásluhou nového dobrodružství spokojenější a Irena je nejspíš ráda, že jí odpadly manželské povinnosti a v drobném manželově rozptýlení nevidí žádnou hrozbu. Zatím.

Dita dříve mluví, než myslí

Kromě velkého srdce má Dita také „velkou pusu“ a ne vždy je její upřímnost na místě. Dost nevhodně podala Evě novinku o těhotenství Aleny. A to neměla. Udělala to jen proto, aby dala povýšené Evě malou lekci, ale vůbec nebrala ohledy na Alenu. Protože to měla být ona, kdo se měl rozhodnout, kdy a jak to Evě řekne. Dita do toho naprosto nevhodně zasáhla a prošlo jí to. Každý ji prostě bere tak, že dřív mluví, než myslí. To ale právě v tak nejisté době není nejlepší způsob, jak se chovat.

Navíc, vystresovaná Alena by si zasloužila trochu klidu, který jí Eva rozhodně nenadělila, když ji hned začala tlačit do potratu. Možná i proto Alena váhala s tím, zda jí tuto novinku říct. Potřebuje teď kolem sebe spíš lidi, kteří jí dopřejí klid a budou její rozhodnutí respektovat, ať už se rozhodne jakkoliv.

Zdroj článku:
  • Autorský text