Zlatá labuť: Irena na chvilku odkládá masku bezcitné mrchy a Eva si musí přiznat, že Gruberovi nemůže odolat

Zlatá labuť: Irena na chvilku odkládá masku bezcitné mrchy a Eva si musí přiznat, že Gruberovi nemůže odolat
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve špatné době mají lidé jen málo důvodů k radosti a u Kučerů jsou všichni napjatí jako struny. Až na Lukáše Maška, který se toulá po nocích a Irenin otec nechápe, že takové manželství bez respektu jeho dceři vyhovuje. Irena a Lukáš zrovna prožívají dobu, kdy si každý dělá, co chce a neomezují se.

Irena je nejspíš ráda, že si nemusí hrát na hodnou a přející manželku a nějaké pletky Lukáše a prodavačky neřeší. Lukáš moc dobře ví, co je ve hře a nikdy by se nepustil do křížku s rodinou, aby riskoval, že přijde o děti. Navíc, Irena musí řešit úplně jiné věci, než zálety a flámy svého manžela.

Eva a Alena
Eva a Alena | Zdroj: TV Nova

Eva se konečně dozví o Alenině těhotenství

Hned ráno se studené sprchy dočká Eva. V kuchyni, kde všem Dita servíruje snídani, se od prostořeké prodavačky konečně dozvídá, že je Alena těhotná s Gruberem. To v ní vyvolá pocit hanby, že se o nejlepší kamarádce dozvídá takovou věc jako poslední. Jenže někde uvnitř se nemůže zbavit pocitu, že jí na celé věci mnohem více vadí to, že „její Gruber“ si zadováděl s její nejlepší kamarádkou.

Eva na jedné straně Alenu utěšuje, ale vůbec se jí neptá na její plány a hned se přidává k těm, kdo ji doporučují potrat. Vysvětluje jí, že když si dítě nechá, Gruber se bude mstít na všech lidech, které ve svém okolí Alena má.

Petr se má vzdát syna

Špatný den má i Petr. Jeho tchán se dme pýchou, že převzal všechny dluhy Zlaté labutě a pokud se Petr nevzdá syna, o obchod ho připraví. Petr o tom ani neuvažuje, na rozdíl od Ireny, která ho k tomu nutí.

Sofie a Helena

Sofie se snaží obnovit přátelský vztah s Gruberovou, ale nevyjde jí to. Gruberová je ještě plná zlosti ze ztráty dítěte a musela si najít viníka. Sofie se nabízela. Místo přátelského oběda si tak Sofie vyslechne, že už je prakticky mrtvá i s Rudolfem.

Jenže po událostí, kterou Helena Gruberová vidí z okna, se věci změní. Na nádvoří se potkal Gruber s Evou. Ona si přišla pro vysvětlení, proč to udělal. Jenže místo toho jí svým způsobem Gruber vysekl poklonu, udělal ze sebe utrápeného milence, kterého Eva odstrčila a on to vlastně dělal kvůli ní. Celá scéna skončila vášnivým polibkem a Gruberová zřejmě usoudila, že Alena není její největší problém a pokud nezasáhne, nikdy se nedočká toho, aby Wilhelma povýšili a rodina se mohla vrátit do Německa.

Gruberová se tedy schází znovu se Sofií a svěřuje se jí s nezvladatelným sexuálním apetitem svého manžela. Chce nějaké léky, které by ho držely pod kontrolou. Po schůzce Sofie předává Ireně adresu údajné židovské milenky Grubera, kterou má mít. Zda jde o hru zhrzené manželky nebo o nějaký strategický tah Sofie, se teprve uvidí.

Plány odboje

Po dalších nepokojích a střílení do studentů se Petr Kučera s Wágnerem domlouvají, že by bylo nejlepší Grubera otrávit. Zatím se neshodli, jak to udělají. Petr by to chtěl udělat sám, ale to přijde Wágnerovi nebezpečné. Mohlo by se to stát ze „zkaženého“ jídla v Labuti.

Irena opět nabízí Aleně pomoc s potratem, nakonec ale pochopí, jak moc Alena dítě chce, navzdory tomu, jakým způsobem bylo počato. A pod tíhou emocí nakonec přece jen ukáže své pečlivě skrývané nitro:

Nech si to dítě a uteč. Aspoň ty buď šťastná,

s láskou říká Aleně a užívá si blízkosti ženy, bez které prostě nemůže žít, i když se snažila.

Toni a Petr
Toni a Petr | Zdroj: TV Nova

Pod Toni se otřásá ředitelská židle. Labuť by možná dobře vedla v jiné době, ale teď je označená za viníka všech finančních problémů, které obchod má. Irena se jí chce hned zbavit, ale Petr na to má jiný názor a ujišťuje ji, že jenom on má právo dávat výpovědi a ona stále místo má. Ale možná je Petr trochu ovlivněný i zjevnými signály, které k němu šarmantní blondýna stále vysílá.

Zdroje článku: