Když první konec není definitivní konec aneb tyto seriály měly skončit, ale dostali druhou šanci

Když první konec není definitivní konec aneb tyto seriály měly skončit, ale dostali druhou šanci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud má seriál v televizi horší sledovatelnost anebo pomalu ztrácí oblíbenost, přestane se produkovat. I chybějící hlavní herec může znamenat konec pro dobrý pořad. Někdy se ale i sesazený seriál může vrátit, to dokazují následující příklady.

Griffinovi

Kultový animovaný rodinný sitcom Setha MacFarlana „Griffinovi“ je nyní jednou z nejoblíbenějších a nejdéle trvajících primetime show všech dob, ale téměř nedostal šanci se takto rozvinout.

„Griffinovi“ začala vysílat americká stanice Fox v lednu 1999, ale po velmi nízkém hodnocení byla série po své třetí sezóně zrušena. Fox neměl v úmyslu show znovu oživit, ale poté, co se „Griffinovi“ začali Foxu vyplácet díky opakování v televizi, se taktéž prudce zvýšil prodej DVD. To inspirovalo Fox obnovit seriál v roce 2005.

Lucifer

Když Satan vylezl z pekla, protože ho práce v podzemí nudila, vrátil se na zem, aby tam měl vlastní bar. I tak má stále nutkání potrestat padouchy, proto se přidá k detektivům z LAPD. Takhle vypadá děj oblíbené kriminálky „Lucifer“.

Pár týdnů poté, co televizní stanice Fox zcela nečekaně ukončila natáčení, se spustila velmi nevrlá kritika od fanoušků. Hashtagová kampaň #SaveLucifer na Twitteru měla za následek obnovení kriminálky na Netflixu. Ten si objednal celkem 10 epizod pro čtvrtou sezónu. Tři a půl roku po ukončení se seriál tedy na dva další roky vrátil, a tak mohla být pátá řada řádně ukončena.

Star Wars: Klonové války

Star Wars: Klonové války“ byl původně pouze film, až poté byl jeho příběh adaptován na animovaný seriál, který se začal vysílat na „Cartoon Network“ v říjnu 2008. Série byla velkým hitem fanoušků a rychle se stala nejlépe hodnocenou show této televizní stanice. „Cartoon Network“ však zrušila show po pěti sezónách, protože LucasFilm chtěl natočit seriál zcela jinak.

Animák se poté přestěhoval na Netflix, kde se vysílal po dobu jednoho roku. I tam byl následně ukončen. Poslední obživu zažily klonové války na nové platformě „Disney+“, která vysílala sedmou a poslední sezónu série v únoru 2020.

Doctor Who + Pán času

Pravděpodobně nejslavnější a nejúspěšnější obnovení zrušené televizní show v historii je obnova seriálu „Doctor Who“. Navzdory tomu, že to je nejspíše nejpopulárnější sci-fi show, která kdy byla produkována ve Velké Británii, znamenalo děsivé plánování a klesající počet diváků, že „Doctor Who“ skončil v roce 1989. 26 let po první sezóně! Až v roce 2005 se fanoušci dočkali dalších epizod a sérií tohoto seriálu, v Česku tentokrát ale pod jménem „Pán času“.

 

Zdroj:

  • autorský text