Svět pohádek vyvěsil smuteční vlajku: Zemřela představitelka ikonické Popelky, Libuška Šafránková

Svět pohádek vyvěsil smuteční vlajku: Zemřela představitelka ikonické Popelky, Libuška Šafránková
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dnes nás opustila jedna z nejnadanějších a nejoblíbenějších českých hereček, které kolegové neřekli jinak než Libuška. Před dvěma dny Libuška Šafránková oslavila 68. narozeniny.

Přestože se už delší dobu spekulovalo o tom, že se milované herečce vrátila rakovina plic, její nenadálý odchod všechny zaskočil.

Starší sestra Miroslavy Šafránkové a manželka Josefa Abrháma v našich srdcích zůstane navždy jako krásná Popelka s duší čistou a plnou dobroty, která byla nejoblíbenější pohádkovou hrdinkou několika generací děvčat.

A kdo byla žena, která už ve své první televizní roli dokázala jako Barunka v adaptaci Babičky od Boženy Němcové, rozplakat diváky?

Byla především velice nadanou divadelní a filmovou herečkou, která si i v pokročilém věku dokázala udržet mladiství šarm a zvonivý, hřejivý smích, na který vzpomínají její herečtí kolegové.

České noviny uvedly vyjádření režiséra Matěje Mináče, který s herečkou natáčel film Všichni moji blízcí. Ten řekl:

„Herectví je taková zvláštní profese. Není to o tom, že se učíte texty, ale ti skutečně nejlepší z nejlepších se svými postavami skutečné stávají.“

Zavzpomínal na scénu, kdy se herečka měla loučit se svým synem, kterého posílala ukrýt před nebezpečnou válkou. Libuška byla několik hodin zavřená před natáčením v šatně a když potom předvedla svou scénu, nikdo nepochyboval, že je tou matkou, která posílá své dítě do neznáma s nejistou vyhlídkou na budoucí setkání.

Tisk je zaplavený dojemnými vzpomínkami na oblíbenou herečku lidmi, kteří měli to štěstí a s Libuškou se potkali pracovně nebo ve společnosti. K vyjádření smutku se na sociálních sítích přidala celá řada politiků. Soustrast vyjádřil i prezident Miloš Zeman a premiér Andrej Babiš.

Představme si tuto šarmantní ženu mladou a zdravou, jak se v pohádkové světě prohání na Juráškovi a na sobě má krásné šaty, které ji z oříšku vyloupla sova Rozárka.

Budeme na tebe Popelko rádi vzpomínat.

Zdroj: autorský text