Thriller Poker Face: Russell Crowe je miliardář a ke spokojenosti potřebuje už jen vyrovnat staré dluhy

Thriller Poker Face: Russell Crowe je miliardář a ke spokojenosti potřebuje už jen vyrovnat staré dluhy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na oblíbeného novozélandského herce Russella Crowea (1964), který okouzlil celý svět ve filmu Gladiátor, se můžeme opět těšit ve snímku režiséra Garyho Fledera, natočeného podle scénáře Stephena M. Coatese. Bude v něm hrát Jakea, muže hledajícího spravedlnost, který prostřednictvím pokeru vymyslí sofistikovanou past.

A jak už to bývá, v každém pečlivě vymyšleném plánu mezi napětím a zvraty přijde celá řada neočekávaných událostí. Neoficiálně se mluví o tom, že by snímek mohl herce opět katapultovat v oblíbenosti hodně vysoko. Filmoví hrdinové bažící po spravedlnosti jsou vždy pro herce vděčné a divácky oblíbené role.

Děj filmu

Jake je miliardář, podnikatel v moderních technologiích, který se rozhodl pozvat své „přátele“ z dětství do svého vysněného domova v Miami na nevinnou partičku karet. Jenže tato hra se promění v něco mnohem riskantnějšího. Jakeovi přátelé s ním mají vztah lásky i nenávisti. On je pokerový mistr, nadaný neuvěřitelnou myslí a výjimečnými plánovacími schopnostmi. Díky nim se stal v životě velice úspěšným a s úspěchem přišla i záplava peněz.

To, co vypracoval do nejmenších detailů, není obyčejná karetní výzva u herního stolu, ale propracované schéma, které naplánoval, aby se pomstil svým „přátelům“. Jakeovým cílem je ve skutečnosti konečně dosáhnout spravedlnosti, na kterou čekal mnoho let. Zjistí však, že jeho plán není tak dokonalý, jak si myslel a má co do činění s prvkem, který nezvažoval, konkrétně s nebezpečným zločincem, který zaútočí na jeho majetek v Miami.

Russell Crowe s touto novou rolí opět zcela mění filmový žánr, protože herec je v poslední době spojovaný hlavně s připravovaným velkofilmem Thor: Love and Thunder, jehož natáčení před nedávnem skončilo a do kin by měl přijít příští rok. Ve velmi očekávaném snímku režírovaném Taikou Waititi hraje Russell Crowe řeckého boha Dia, který vládne nad všemi bohy Olympu.

Zdroj: