Titanic: Katastrofický film, který sblížil hlavní hrdiny natolik, že jsou nejlepšími přáteli dodnes (TV tip)

Titanic: Katastrofický film, který sblížil hlavní hrdiny natolik, že jsou nejlepšími přáteli dodnes (TV tip)
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lidé o ní říkali, že je nepotopitená. Byla to ta největší a nejluxusnější loď své doby. Příběh filmu se odehrává na proslulé lodi Titanic, kde se charismatický Jack z třetí třídy zamiluje do bohaté dívky Rose.

Společně prožívají ty nejkrásnější chvíle života, které jim komplikuje snoubenec Rose a její matka. A ačkoliv si slíbili, že spolu zůstanou navždy, jedna chvilka jim změní celý život. Titanic naráží do ledovce a pro všechny začíná boj o záchranu. Podaří se zamilované dvojici zachránit?

Všechno se muselo co nejvíce podobat originálu

Režisér James Cameron chtěl film natočit co možná nejautentičtěji. Proto se každému herci a komparzistovi věnoval zvlášť, aby každý filmem doslova dýchal. Přesnou kopií originálu byla také každá místnost na lodi. Tvůrci měli k dispozici staré fotky a nákresy, ze kterých se za pomocí dvou historiků tvořili kulisy.

Autentické jsou i věty cestujících

James Cameron se na natáčení pečlivě připravoval, dokonce ve filmu použil skutečné věty, které lidé při potopení lodi vykřikovali. Například když Jack se snaží zabránit Kate ve skoku do oceánu, začne jí popisovat, že chlad moře je jako tisíc ostrých nožů. Věta na Titanicu skutečně zazněla. Reálná slova také padají z úst muže, jenž nakládá svou malou dcerku do záchranného člunu, říká jí, že se neuvidí jen malou chvilku.

A teď ta finanční stránka filmu

Zajímá vás, kolik si vydělali hlavní hrdinové filmu? Leonardo DiCaprio za roli Jacka získal 2,5 milionů dolarů, jeho kolegyně Kate Winslet za roli Rose dostala 2 miliony dolarů. Také rozpočet na natáčení se pohybuje v astronomických částkách. Nejdříve se počítalo se 135 miliony dolarů, ovšem zanedlouho byl navýšen o dalších 65 milionů dolarů.

Na Titanic se můžete těšit 29. 8. ve 20.00 hodin na televizi Prima MAX.