Ghostland: Natáčení mysteriózního thrilleru narušila vážná nehoda, která herečce Taylor Hicksonové znetvořila obličej

Ghostland: Natáčení mysteriózního thrilleru narušila vážná nehoda, která herečce Taylor Hicksonové znetvořila obličej
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Francouzský režisér Pascal Laugier napsal a natočil v roce 2018 hororový thriller „Ghostland“. Story o rodině, která vyjela na výlet do neznámého baráku se velmi rychle zvrtne ve chvíli, kdy se do domu vloupají psychopatičtí vrazi. Díky kreativnímu plot twistu uprostřed filmu vyhrál film několik cen.

Krátký souhrn děje

Pauline a její dvě dcery Beth a Vera odjíždí do domu, který zdědily od jejich nedávno zesnulé tety. Bez vědomí rodiny je pronásleduje kdosi, kdo řídí vůz prodávající sladkosti. Krátce poté, co se ženy usadí v domě, vloupe se velký a mentálně postižený muž do domu. Krátce na to zaútočí na Pauline. Muž odtáhne Beth a Veru do sklepa a v domě se objeví podivná žena. Když se Beth zeptá, co chtějí, žena odpoví: „Chceme si jen hrát s panenkami.“ Muž zaútočí na dívky a znásilní Veru. Pauline se vzpamatuje, a nakonec zabije oba útočníky.

O šestnáct let později je Beth úspěšnou autorkou hororové fikce žijící v Chicagu se svým manželem a synem. Na základě svých zkušeností napsala knihu „Ghostland“. Najednou jí zavolá její traumatizovaná sestra, a prosí ji, aby se vrátila do osudného domu, kde Vera stále žije se svou matkou. Beth se ihned vydá zpět do strašidelného domu, tam ale začíná mít podivné vidiny a Vera tvrdí, že jejich mučitelé se stále snaží získat její tělo.

Beth náhle usne. Když se vzpamatuje, ocitne se v zajetí právě té podivné ženy. Zjistí, že Vera byla zbita v suterénu. Ta donutí Beth se konečně vzpamatovat, a to je ten moment, kdy se nám divákům zobrazí zcela nový pohled na realitu tohoto filmu.

Nehoda během natáčení a různé názory

Film byl kritiky rozdílně pojímán. Někteří pochválili zajímavou a překvapivou změnu v očekávaném ději, někteří ale zkritizovali místy přehnané násilí. Thrillerová atmosféra je ale bezpochybně chytlavá a film se obejde bez rušivého efektu jumpscare. Hororová a strašidelná atmosféra zajisté zaujme.

Během natáčení se ale také stala nehoda, kdy mladá herečka Taylor Hicksonová (představitelka mladé Very) velkou silou mlátila pěstmi do okna. Sklo prasklo a pořezalo Hicksonovou v obličeji. Musela být zašita sedmdesáti stehy. Produkce musela zaplatit 40.000 dolarů odškodné kvůli nedodržení bezpečnostních pokynů během natáčení.