ZOO: Sid roztrhala platební kartu od táty! Co ji k tomu vedlo?

ZOO: Sid roztrhala platební kartu od táty! Co ji k tomu vedlo?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Díky mámě se Eduard uvolil vrátit Sid platební kartu. Dívka se radovala, že může splatit dluhy, ale strýčkovo kázání ji vrátilo do reality. Z představy, že by utrácela cizí peníze, měla výčitky. Jak si hrdinka seriálu ZOO povede na vlastní pěst?

Drahá cesta za snem

Sid se už dlouho snaží oprostit od vlivu přísné babičky a bohaté rodiny. Být nezávislá ale neznamená jen opustit dosavadní život a vyrazit za svým snem. Znamená to také nutnost zatnout zuby a tvrdě dřít. Dívka, která až dosud získávala vše, na co si vzpomněla, jen lusknutím prstu, se teď musela vzdát rodinných peněz a začít počítat každou korunu. Když se její máma Alice dozvěděla, že Eduard znemožnil dívce přístup k účtu, rozčílila se.

Strýček Raul sice podpořil Eduardovu snahu naučit dceru, aby si více vážila peněz a spoléhala sama na sebe, ale Alice to viděla jinak. Podle ní rozhodně nepomůže, když se Sid udře k smrti. Je pravda, že dívka musela vzít každou brigádu, co se namanula, jen aby nějak vyšla. Začala např. uklízet v baru svých přátel a také v kanceláři ředitelky Roklové. Za dobře odvedenou práci chovatelky dostala krapet přidáno, pořád se však musí hodně otáčet.

Raul (Vladimír Kratina) s výchovnou lekcí pro Sid souhlasí, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Strýčkův výchovný zásah

Eduard na naléhání manželky ustoupil a vrátil Sid platební kartu. Byl to blažený pocit, moct najednou zase volně dýchat. Sid si toho začala náležitě užívat. Kupovala zákusky nejen pro sebe, ale i pro kolegy. Splatila dluh, který měla v jídelně za obědy. Zkrátka nerušeně rozhazovala a snad by v tom pokračovala dodnes, kdyby jí strýček Raul neuštědřil káravý pohled a kázání. Podle něj by se takhle neměl chovat někdo, kdo se opravdu touží osamostatnit.

Odteď už sama za sebe

A tak se Sid probrala z poblouznění, dala strýčkovi za pravdu a před očima otce kartu roztrhla. Leckdo by řekl, že mu ji mohla prostě vrátit, ale její zničení mělo nejspíš očistný účinek. Sid pochopila, že je špatné utrácet peníze, které si sama nevydělala. Neměla by zneužívat máminy přímluvy a tátovy pomoci. Ne, odteď už bude opravdu spoléhat pouze na sebe a vlastní tvrdou píli. Dokáže si vydělat dost na to, aby mohla vést spokojený život a přesvědčit okolí, že není žádná rozmazlená princezna?

Zdroj článku:
  • Autorský text