Hrůzostrašný seriál plný démonů a paranormálních aktivit: Démoni Krakova s českým dabingem na Netflixu

Hrůzostrašný seriál plný démonů a paranormálních aktivit: Démoni Krakova s českým dabingem na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po úspěchu v Polsku si nový osmidílný seriál získává i české diváky a drží se v TOP 10 nejsledovanějších pořadů. Jde o velkolepou produkci, která v Polsku zatím nebyla realizovaná.

Autorkou série je Kasia Adamik. Seriál vznikl v režii Olgy Chajdas. Jde o příběh zasazený do současnosti a jde o klasický boj dobra a zla. Inspirací je svět slovanské mytologie a krakovského podsvětí.

V tomto ohledu jde o velmi lokální produkci, která připomíná americkou sérii Stranger Things. V ději se prolíná skutečný svět s tím surrealistickým.

Hlavní postavou je Alex (Barbara Liberek), studentka prvního ročníku medicíny na prestižním Collegium Medicum, která se připojí k výzkumnému týmu slavného profesora patologie (Andrzej Chyra). Alex pochází z vesnice a díky ctižádosti se dostala na školu a dělá vše proto, aby všem ukázala, že patří do velkoměsta.

Trápí ji noční můry, které zakrývá stimulanty a nezávazným sexem. To vše proto, aby se odstřihla od traumatické události, kterou prožila před lety.

Rychle se ukáže, že její přítomnost ve skupině není náhodná. Ona i ostatní studenti mají nadpřirozené schopnosti, které jim umožňují studovat jevy a bytosti ze surrealistického světa. Jejich dovednosti se ukážou být obzvláště potřebné, když se najednou po Krakově začne potulovat více a více démonů a monster. 

Alex se zaplete do intrik, které zahrnují slovanské mýty, monstra a krvežíznivá božstva. Ukazuje se také, že datum jejího narození poznamená její život a je spojená s legendami starého Krakova.

Bude to právě ona, kdo bude muset obnovit rovnováhu mezi světem lidí a démonů.

Divákům se tak naskytuje zajímavý pohled, kdy se démoni zjevují v současném Krakově. Vůbec poprvé filmaři zavítali do solného dolu Wieliczka, který je zapsán na Seznamu světového dědictví UNESCO. Solný důl se nachází pod městem Wieliczka v blízkém okolí Krakova v Malopolském vojvodství. V provozu byl od 13. století a těžba byla ukončena nedávno, kvůli ekonomické náročnosti. Patří k nejstarším solným dolům na světě.

Slovanská mytologie se v Polsku moc nevyskytuje, a tak si tvůrci dovolili téma zpracovat kreativním a inovativním způsobem.

Monstra, démoni a božstva. Mnoho z nich není jednoznačně dobrých nebo zlých a spolu tvoří harmonický svět, který se řídí přírodními zákony. Některé postavy mluví staroslověnským jazykem, provádějí zaklínadla, odkazují na sílu bylinek. Každý díl diváka ponoří do temné atmosféry plné napětí.

 

Zdroj: