Ulice: Komu se zachtělo usmíření? Dají se Blanka s Luďkem znovu dohromady?

Ulice: Komu se zachtělo usmíření? Dají se Blanka s Luďkem znovu dohromady?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Blanka vyhrává nad Vandou na plné čáře. Vanda však o tom nemá ani tušení. Nejenže Blančino chování je na úplné jiné úrovni, než je to Vandino, dokonce i Luděk za ní ve 4293. dílu znovu přijde se usmířit. Takový správný chlap, ale opravdu správný, je v Ulici ještě jeden.

Adam s Blankou probírají Vandino chování na rodinné oslavě. Adama zaráží, proč se tak chovala a opírala se do nich. Blanka se ji snaží pochopit, a dokonce se jí omluvit. Má mnohem více rozumu, důstojnosti a úrovně, než jí Vanda pořád předhazuje. O uplynulém večeru potom Blanka mluví s Veronikou a rozebírají i Luďka. Blanka je udivená, jak dobře se choval a oceňuje, že se nepřidal k Vandiným útokům a narážkám na rodinu. Že by se Luděk dal dohromady a napravil se? Dochází mu, co Blance způsobil a chce si to u ní vyžehlit?

Zatímco Blanka je nad věcí, Vanda je sklíčená jako hromádka neštěstí. S brekem si stěžuje Amálce, že nikdy nezapadne do rodiny a že ji Luděk o oslavě nechtěl říct, natož ji pozvat. Co více, všechno dává za vinu Blance. Myslí si, že za vším stojí, protože chce Luďka urvat nazpátek. Je až zarážející, jakou má Vanda divokou představivost. Je ale úplně vedle. Kdyby jen tušila, že její božský Luděk půjde za Blankou urovnávat vztahy a nabídne jí, že se na něj může obrátit s čímkoliv a kdykoliv. Blanka ho však stále nechce pustit přes práh, natož ho o cokoliv poprosit. Blanku si Luděk načal a teď je na čase udobřit si Vandu. U ní to bude mít velice jednoduché. Koupil myčku, kvůli které byla Vanda tak moc nešťastná. 

Jirka je skutečně partner i do největší nepohody. V práci si bere volno, aby se mohl postarat o Gábinu a zároveň jí pomoct se starostmi o domácnost a Šimona. Nezaskočí ho ani poozařovací stavy, kterými Gábina prochází, a že nejsou vůbec k dívání. Je na něj zkrátka spolehnutí v jakékoliv situaci. I Gábina musí uznat, že je ráda, že se nenechal odradit, když s ním vztah chtěla ukončit. Teď je šťastná, že ho má. 

Miloš si zase hraje na psychologa. Po několika pivech a panácích hází jedno moudro za druhým. Vymýšlí Bedřichovi náhradní partnerky. Ještě za střízliva ho napadá vrátit Bedřicha k Alici. To však Bedřich vylučuje. S pár drinky v sobě a pěknou motanicí mu předhazuje zpátky Aničku. Vždyť stará nerezaví, jak ze sebe Miloš vyplodí. Ale nakonec ho napadne Dita, jeho múza. Vychvaluje mu jí až do nebe a chce ho s ní seznámit. 

Zdroj článku:
  • Autorský text