Vydá Věrka Marečková svůj román?

Vydá Věrka Marečková svůj román?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Věrce Marečkové přišel Jakub Štěpánek do rány. Po tom, co Karlu ve spolupráci s ním podpořila, se osmělila a sama s ním navázala častější kontakt. Má totiž rozepsaný román a Jakub souhlasil s tím, že jí pomůže s obsahem. V té době ještě ani netušila, že zanedlouho bude mít tolik inspirace, že to vydá na román na pokračování.

Zatím Věrka nechává své texty v šuplíku

Z nějakého důvodu byla Věrka nucena spolupráci s Jakubem ukončit. Jakub i diváci důvod znají, Věrka se zatím může jen domýšlet, že za tím stojí nešťastná láska. Kdyby jen tušila, že má důvod ukončení jejich spolupráce pořád na očích.

Karla zatím mlží, ale smyčka už se kolem ní utahuje. Věrka měla z Jakuba upřímnou radost. Byl jí oporou v koníčku, o kterém dosud nikomu neřekla. Ani její manžel Luboš netušil, že se po večerech Věrka věnuje psaní románu. Věrka je zkrátka akční typ ženy. Pamatujete si ještě na to, když se v pozdním věku vrhla na studium medicíny? 

Do poslední chvíle nikdo ani netušil, že se Věrka věnuje psaní. Není v tom nijak znalá, a přesto měla v šuplíku vlastní texty, které mohla vytáhnout v době, když se vedle ní objevil opravdový spisovatel Jakub Štěpánek.

Ze zahořklosti ke Karle by se mohla Věrka vypsat

Psaní Věrku baví i přesto, že v něm maličko tápe. Jakub pro ni představoval pomocnou berličku. Když se s ním už nestýká, nejspíš svoje texty opět schovala do šuplíku. Vydat svůj román by mohla po tom, co na její snachu praskne nevěra.

Téma je to opravdu peprné a osobně se jí dotýká. Karlina nevěra bude pro Věrku znamenat ztrátu důvěry ve člověka, kterého měla velmi ráda. Sama si možná bude vyčítat, že Jakuba do jejich rodiny tehdy vtáhla.

Co by jí mohlo pomoct? Ze zahořklosti ke Karle i k celé situaci by se mohla Věrka jednoduše vypsat. Takový román se bude psát takřka sám. 

Zdroj článku:
  • autorský text