Všimli jste si, že šatník Veroniky Maléřové díky práci v salonu prokoukl?

Všimli jste si, že šatník Veroniky Maléřové díky práci v salonu prokoukl?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Veroniky Maléřové by bylo v pekárně škoda. Ještě že si jejího umění s šicím strojem Gábina všimla. Díky tomu měla Veronika v Praze nejen do čeho píchnout, nýbrž i konečně pracovala ve svém oboru.

Veronika Maléřová začínala jako švadlena, později přezvala i péči o módní butik

Když Gábina Pumrová s šitím začínala, sháněla někoho, kdo dodá jejím nápadům formu. Sama s šicím strojem samozřejmě uměla, ale neměla čas navrhovat, šít, studovat a starat se o syna Šimona. Někdo s citem pro věc jí proto přišel vhod. Veronika pro ni byla jako zázrak z čistého nebe.

V tu dobu Gábina ještě butik neměla, a tak většinu práce zvládala Veronika doma. Diváci s dobrou pamětí si vzpomenou i na to, že tehdy to mezi Veronikou a jejím manželem Martinem začalo skřípat. Martin ještě nepracoval v dílně, nýbrž vypomáhal v nemocnici a Veronika byla natolik zavalena prací, že se vzájemně odcizili. V té době si začal s Šárkou, což znamenalo začátek konce jejich manželství.

Veronika s Gábinou spolupracuje dodnes a náramně jí to sluší

Aneta Krejčíková, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Ačkoliv Veronika nesla rozvod s Martinem velice těžce, s delším časovým odstupem lze říct, že prokoukla. Protože není jen švadlenou, nýbrž dohlíží na celý butik, vždy jí to za pracovním stolem velmi sluší. Se svou štíhlou postavou nemá o výběr oblečení nouzi. Nejčastěji ji můžete vídat s vlasy staženými do copu, aby jí při práci nepřekážely, a v nějaké luxusní halence. Dá se říct, že stěhování do Prahy Veronice prospělo, na vesnici by jí rozhodně byla škoda. Stejně jako později v pekárně u Lumíra, kde začínala, když se do Ulice přestěhovala.

V Praze Veronika popadla nový dech. Je krásnější i sebevědomější. Děti vyletěly z hnízda a ona má po svém boku galantního Patrika, který ji zahrnuje pozorností.

Co víc si může žena přát? O práci se bát nemusí, právě naopak. Gábinin salón jenom kvete a práce je tolik, že pro nové švadleny musela Gábina najít prostory. To se jí i přes počáteční komplikace podařilo. Gábina může být ráda, že Veroniku vůbec potkala. Jako zástup se jí Veronika osvědčila už v době, když byla pracovně spíše v Berlíně. Když teď bude kvůli nemoci indisponovaná, může se na Veroniku opět spolehnout.

Zdroj článku:
  • autorský text