Luboš Veselý má dnes narozeniny. Pamatujete ještě na jeho roli v seriálu Ulice?

Luboš Veselý má dnes narozeniny. Pamatujete ještě na jeho roli v seriálu Ulice?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pamatujete, jak si to do Ulice nakráčel herec Luboš Veselý jako učitel psychologie Jan Kostka? Zcela okouzlil Lídu Farskou, která se s ním později i vdala. Víte, že herec, který v Ulici už neúčinkuje, oslaví 30. října své 61. narozeniny? Herci samozřejmě gratulujeme a přejeme mu všechno nejlepší! 

Luboš Veselý jako Jan Kostka

Postava Jana Kostky, kterou ztvárnil herec Luboš Veselý, nepatří v Ulici k těm hlavním. Na scénu přišel někdy v květnu roku 2010, aby zamotal dějovou linku rodiny Farských. V těch totiž bývalý psycholog a učitel psychologie vzbuzoval rozporuplné reakce. Na jednu stranu jim byl sympatický, protože i vzhledem ke své profesi uměl zapůsobit na lidi.

Na druhou stranu by ho ale nejradši neviděli, protože zamotal hlavu jejich dcery Lídy. Ta se do učitele, který byl ve věku jejího otce, zakoukala a plánovala s ním vážný vztah. Samozřejmě, že se Farští snažili Lídě domluvit. Jenže ta neviděla a neslyšela. Ačkoliv byl Jan Kostka už třikrát rozvedený a s každou svou manželkou měl dítě, Lída Farská věřila, že v jejich případě to bude láska na celý život. 

Lída Farská si v životě prošla mnohým. Nejenže žila v rodině, kde otec její mámu neustále podváděl, nýbrž dlouhou dobu bojovala se svým nízkým sebevědomím. Během dospívání totiž trpěla nadváhou a také se zamilovala do nesprávného člověka. Tyto všechny události ji vehnaly do náruče sekty.

Až tam si Lída uvědomila, že bude muset svůj život vzít do vlastních rukou. Časem se Lída dala dohromady a život jí do cesty přihrál právě učitele psychologie Jana Kostku. O něm bylo známo, že začal psychologii učit po tom, co se zapletl se svou klientkou. Kvůli tomu musel svou praxi ukončit.

Jan Kostka byl ve věku Lídina táty. I proto možná v Lídě vzbuzoval pocit jistoty a bezpečí.

Byl velmi vzdělaný, společenský, ale také hodný a pozorný. Na rovinu o sobě prohlašoval, že své partnerky nepodvádí, nýbrž se s nimi rovnou rozchází nebo rozvádí, když se zamiluje někde jinde. Jejich společným tématem byla psychologie, do jejíhož studia se Lída pustila. Jan Kostka jako bývalý psycholog a učitel psychologie pro ni  byl nekonečnou studnicí zkušeností.

Jan Kostka a Lída se vzali a měli spolu dítě 

Společná dějová linka Jana Kostky a Lídy Farské vyústila ve svatbu. Ti dva spolu později měli i děti. Diváci si ještě mohou pamatovat, že se tehdy Jitka Farská s dcerou neshodovala na výchovných bodech.

Lída například odmítala kočárek pro své dítě, což Jitce přišlo naprosto uhozené. Později však děj Jana Kostky a Lídy začal v Ulici utichat, až se ti dva úplně vytratili. Z celé rodiny Farských máte možnost v Ulici vídat už jen Jitku a i ta už je odsunuta do pozadí. Na scénu totiž přicházejí nové tváře, ostatně jak už je to v Ulici zvykem. 

Zdroj článku:
  • autorský text