Hvězda Teorie velkého třesku snědla vlastní placentu. Zajímavosti o herečce oblíbeného „nerd“ seriálu

Hvězda Teorie velkého třesku snědla vlastní placentu. Zajímavosti o herečce oblíbeného „nerd“ seriálu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Teorie velkého třesku zavedla milovníky sitcomů do netradičného prostředí – mezi vědce. U diváků si seriál našel takovou oblibu, že se nakonec rozrostl na celých dvanáct serií! Pojďme se mrknout na zajímavosti o herečce Mayim Bialik, představitelce Amy.

Amy není příliš půvabná, zato je velmi chytrá. Dokonce tak chytrá, že uhrane největšímu géniovi vědecké partičky, Sheldonovi. I její představitelka Mayim Bialik je velmi inteligentní – stejně jako Amy má totiž doktorát z neurobiologie. Byla dokonce přijata na Harvard i Yale, nakonec však vystudovala Kalifornskou Univerzitu v Los Angeles.

Čtěte také: 9 nejlepších hlášek z Teorie velkého třesku

To jí ale nebrání v tom dělat věci, nad kterými některým zůstává rozum stát – například sníst vlasní placentu. Když ji za to fanoušci na sociálních sítích kritizovali, odpověděla jednoduše – člověk je údajně jediný savec, který placentu nekonzumuje, v přírodě je to jinak běžný jev. Podle Mayim je placenta bohatá na bílkoviny a železo, které matce pomohou s rekonvalescencí po porodu. No, jak se říká, proti gustu žádný dišputát. A ještě jedna zajímavost. Mayim Bialik je veganka, nejí tedy žádné živočišné produkty. Kvůli placentě ale udělala výjimku.

Čtěte také: Teorie velkého třesku: 12 nejzajímavějších faktů ze zákulisí

Málo se ví, že herečka má středoevropské kořeny. Tři z jejích čtyř prarodičů jsou imigranti z Polska, Československa a Maďarska. Ti z Evropy utekli před holocaustem. Židovského původu si je herečka dobře vědoma a dokonce její svatba v roce 2003 proběhla dle klasických židovských zvyků. Z manželství má herečka dva syny, rozvedla se v roce 2012. A kvůli své víře navíc nosí výhradně sukně a skromné oblečení.

Čtěte také: Paní Wolowitzová z Teorie velkého třesku: Budete překvapeni, jak milý obličej vlastní žena s tak protivným hlasem

Herečka má i hudební nadání. Hraje na piano, trumpetu a basovou kytaru. A kvůli Teorii velkého třesku se navíc naučila hrát na harfu! Zkrátka když se rozdával talent, Mayim si šla zjevně několikrát přidat.