Netflix nabízí nejzábavnější tříhodinový film s oscarovým vítězem v hlavní roli

Netflix nabízí nejzábavnější tříhodinový film s oscarovým vítězem v hlavní roli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mnoho mistrovských děl běží tři hodiny nebo i déle a u většiny z nich se ta délka dost pozná i při sledování. Vlk z Wall Street s Leonardem DiCapriem je přitom ale naprostou výjimkou – a navíc existuje aktuálně na Netflixu.

3 hodiny? Není problém

Velké příběhy a složité postavy často potřebují čas, aby se správně rozvinuly – ať už jde o gangsterský epos jako „Tenkrát v Hollywoodu“, velkolepé fantasy dobrodružství jako „Pán prstenů“ nebo seskupení superhrdinů v „ Avengers: Endgame“. U těchto filmů se ale může stát, že někde na přelomu druhé a třetí hodiny na chvilku usnete. S „Vlkem z Wall Street“ je to poněkud jiné.

Životopisný film od režiséra Martina Scorseseho, který byl nominovaný na pět Oscarů, se od první scény rozjede neuvěřitelnou rychlostí, které je těžké odolat. Skoro nejde poznat, že se tento film táhne na 180 minut. Každý, kdo se doposud tomuto filmu kvůli jeho dlouhé stopáži vyhýbal, má aktuálně možnost dohnat toto mistrovské dílo filmové zábavy na Netflixu a nechat se poučit.

Všichni se ukázali z nejlepšího úhlu

Studie z roku 2016 zjistila, že film Martina Scorseseho o investičním podvodníkovi Jordanu Belfortovi byl téměř ze 75 procent pravdivý. A to je pro Hollywood překvapivě mnoho. Navíc se Scorsese pustil do nespoutaného zveličování odrbané satiry – a samozřejmě celé série bláznivých scén, které jednoduše zůstanou v paměti na dlouhou dobu. Od zářivě bílých zubů Jonaha Hilla až po úžasnou Margot Robbie… Jiní filmaři by byli rádi, kdyby měli ve svém příběhu jen jednu sekvenci tohoto kalibru.

Ale nakonec nesmíme zapomenout: Film vypráví skutečně hrozný příběh strašlivého člověka, ve kterém bylo různým způsobem ublíženo mnoha lidem – jenže na to vlastně ani jednou nepomyslíte během filmu, maximálně po zhlédnutí. K tomu přispívá i hravá nálada Leonarda DiCapria, jenž zde hraje zcela jistě jednu z jeho nejlepších postav své kariéry.

„Vlk z Wall Streetu“ je teď k dispozici na Netflixu.

Zdroje článku: