Philippe Noiret: Sympatický Francouz, který vytvořil přes stovku zajímavých rolí, je i na Netflixu

Philippe Noiret: Sympatický Francouz, který vytvořil přes stovku zajímavých rolí, je i na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Za svou práci byl jmenovaný Rytířem čestné legie. Nebyl ale zdaleka jen hercem a uměl si vychutnat život. Přes 30 let žil v rozlehlém venkovském domě uprostřed vinic, choval koně a byl vyhlášeným gurmánem. Zemřel v roce 2006 ve věku 76 let.

Max a Jeremie (Max & Jeremie)

  • Krimi, Francie / Itálie 1992

I mezi atentátníky a vrahy existuje společenský žebříček, hierarchie, po které je třeba stoupat. Jeremie (Christopher Lambert) je pouhý atentátník, který v Paříži pro mafii vyhazuje do vzduchu lidi a místa. Možná na to nevypadá, ale je to citlivý chlapík a za své nízké postavení se stydí. Chtěl by být nájemným vrahem. Ti jsou podle něj v jeho světě uznávaní a respektovaní.

Konečně dostane svou šanci. Jako vstupní zkoušku dostane za úkol zabít známého nájemného vraha Maxe (Philippe Noiret), který toho ví příliš mnoho, než aby mohl zůstat naživu. Navíc se chystá do důchodu a bude tedy nadbytečný. Jeremie ovšem udělá začátečnickou chybu a osobně se seznámí se svou potencionální obětí. A čím víc Maxe poznává, tím je mu sympatičtější a představa, že ho má zabít je komplikovanější.

Hlava nebo orel (Pile ou face)

  • Krimi, Francie, 1980

Edouard (Michele Serraulta) je slaboch a muž, který se neumí prosadit. U něj doma vládne věčně nespokojená a hádavá manželka. Hlučné manželské hádky jsou na denním pořádku.

Při jedné takové obzvláště nepříjemné hádce vypadne rozhněvaná manželka z okna, když věší záclony. Byla to nešťastná náhoda, nebo už konečně Edouard sebral odvahu a na něco se v životě zmohl?

To se bude snažit zjistit zkušený policista Baroni (Philippe Noiret), který už ví, jak to na světě chodí a je přesvědčený o tom, že žena nevypadla z okna nešťastnou náhodou. Sám je vdovcem a o životě, a hlavně o ženách už ví své. Vlastně Edouarda i chápe, ale jeho prací je, aby zjistil, jak se celá věc seběhla a pokud je čerstvý vdovec vrah, tak musí být za svůj čin potrestán.

 

Zdroj:

  • autorský článek

 

Zdroj článku:
  • autorský článek