Nově na Netflixu: 3. řada oblíbeného sci-fi seriálu podle francouzského románu

Nově na Netflixu: 3. řada oblíbeného sci-fi seriálu podle francouzského románu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Téměř rok po začátku druhé sezóny sci-fi seriálu „Ledová archa“ pokračuje dění ve 3. řadě, jež je teď nově na Netflixu. A vlak, okolo kterého se celý seriál točí, zdaleka nedojel na konec trati.

Knižní předloha a skvělý film

Apokalyptická dystopie „Ledová archa“ od režiséra oscarového filmu „Parazit“ Bonga Joona Hoa je podle několika kritiků jedním z nejlepších sci-fi filmů všech dob. Bong Joon Ho v něm spojuje apokalyptické drama, akční film a temnou společenskou satiru – mistrovské dílo, jež je inteligentní, ale taktéž zábavné.

Nová seriálová adaptace francouzského románu sice nedokáže udržet krok s filmovou adaptací, ale přesto rozkvetla ve strhující válečný thriller se skvělým obsazením (mimo jiné Jennifer Connellyová a Sean Bean).

3. řada „Ledové archy“ lze streamovat na Netflixu od 25. ledna 2022. Na streamovací platformě se každé úterý ráno objeví nový z 10 dílů. A konec je v nedohlednu: 4. sezóna je již domluvená a smlouvy jsou podepsané.

Tohle nás čeká ve 3. řadě

Jak je známo, výchozí bod série „Ledové archy“ je stejný jako v originále a jeho filmové adaptaci: Poté, co nová doba ledová vyhladila většinu lidstva, poslední přeživší našli útočiště ve vlaku, který nezadržitelně jezdí po celém světě. Přísná dvoutřídní společnost brzy vede k rostoucímu napětí.

Ve druhé sezóně dosáhl rozhodujícího triumfu vznikající odpor chudých v zadní části vlaku proti bohatým vepředu.

Bývalý policista Layton (Daveed Diggs) a jeho spolubojovnice Ruth (Alison Wrightová) úspěšně unesli několik vozů a odpojili je od zbytku vlaku. S těmi nyní sami hledají bezpečné útočiště. Miliardář a vynálezce vlaku pan Wilford (Sean Bean) samozřejmě nechce celou situaci jen tak dovolit. Poté, co znovu získal plnou kontrolu nad svou částí vlaku, má na mysli jediný cíl –⁠ pomstít se Laytonovi a zbytku odporu.

 

Zdroj: