Patricie Pagáčová: Nejtěžší scéna v Ulici byl pokus o znásilnění

Patricie Pagáčová: Nejtěžší scéna v Ulici byl pokus o znásilnění
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Patricie Pagáčová (dříve Solaříková) to v Ulici jako Tereza Jordánová vůbec neměla snadné. Zažila si v ní mnoho peprných chvilek. Kromě bouračky, nevěry a řady rozchodů také pokus o znásilnění na záchodech ve škole. Jak později herečka uvedla, bylo to nejnáročnější natáčení vůbec. 

Šikana, která vyústila v pokus o znásilnění 

Šikana není v Ulici neznámým tématem, právě naopak. Zmíněná byla v seriálu hned několikrát. Jednu z prvních možností na její ztvárnění dostala herečka Patricie Solaříková (dnes už Pagáčová). Vyhlídla si ji parta kluků ze školy v čele se sígrem Jeřábkem (herec David Vobořil).

Tomu pomáhali jeho kámoši Danny a Lukáš. Tereza Jordánová se v té době cítila velmi zranitelná a moc jí nepomáhala ani přítomnost jejího dvojčete Matěje Jordána. Ten se na kluky snažil došlápnout, problém však byl v tom, že si to Tereza chtěla vyřešit po svém. Šikana nakonec vyústila v drsný pokus o znásilnění, který kupodivu proběhl na půdě školy, a to na záchodech. Kluci Terezu surově odtáhli na záchod, kde z ní začali strhávat oblečení.

Zatímco Danny s Lukášem Terezu bez milosti drželi, Jeřábek ji všemožně osahával, a to i v rozkroku a na prsou. Nakonec byli útočníci vyrušeni a Tereza později napadení nahlásila. Jak ale později herečka přiznala, byl to opravdu drsný zážitek. 

Patricie Solaříková se zhostila role Terezy Jordánové velmi dobře. Řada diváků si v sympatické herečce našla zalíbení a stála za ní v těžkých i radostných chvílích, které jí přinášel samotný scénář. Když se v něm objevil pokus o znásilnění, vzala ho herečka s ostatními kolegy velmi vážně. Ale zároveň přiznává, že se jí do natáčení takové scény vůbec nechtělo.

Aby to vypadalo opravdově, prý se na place opravdu prali

Sympatická herečka později přiznala, že scénu, ze které mrazí, když ji Jeřábek svalil k zemi a zalehl ji, měla ještě dlouhou dobu v paměti. Aby napadení vypadalo opravdu věrohodně, domluvili se s kolegy, že rvačku nebudou předstírat, ale opravdu se poperou. Herečtí kolegové tedy Terezu drželi opravdu surově a všichni si z natáčení odnesli řadu škrábanců. 

Situace, do které se kvůli natáčení herečka dostala, pro ni nebyla vůbec výhodná. Nejenže se musela odhalit, nýbrž musela snášet doteky svých kolegů na intimních místech, což pro ni nebylo vůbec jednoduché. Naštěstí se prý s hercem Davidem Vobořilem dobře znala a měli spolu dobré vztahy.

Jistě nám dáte za pravdu, že postava Terezy Jordánové měla pestrou dějovou linku. Zažila například bouračku s Márou a scénář jí předepsal hned několik bolestivých rozchodů. Nakonec její děj skončil šťastně, když poznala Davida Kučeru, provdala se za něj a spolu s ním se odstěhovala do Rakouska. Tímto hezkým zakončením se herečka Patricie Pagáčová s Ulicí rozloučila, protože už dál nechtěla být spojována s nekonečným seriálem a chtěla mít prostor i na jiné věci. Podobné rozhodnutí o něco dříve učinila i její seriálová maminka Tereza Brodská. 

Zdroj článku:
  • Autorský text