Smrt v Ulici. Které úmrtí vás zasáhlo nejvíc?

Smrt v Ulici. Které úmrtí vás zasáhlo nejvíc?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Úmrtí jsou smutná vždy. A i ta seriálová nám občas spustí slzu z oka. V seriálu Ulice došlo hned k několika úmrtím. Pojďme si společně připomenout ta nejsmutnější.  

Světlana Nyklová  

Světlana byla nádhernou a velmi pozitivní postavou. Milovali ji snad všichni diváci. Byla nejen krásná, ale také velmi moudrá a přátelská. V Ulici ji máme spojenou především s jejím manželem Lumírem Nyklem. Jejich společná cesta nebyla vždy úplně snadná, a dokonce byli nějakou dobu rozvedení.

Nakonec se k sobě vrátili, proběhla druhá svatba, a dokonce se jim narodil první společný syn Sašenka. Občas je sice i po tomto pohádkovém návratu potkaly nějaké nepříjemné situace, ale vždy vše společně oddaně zvládli. Rozdělila je až smrt, která přišla opravdu nečekaně. Světlana podlehla nemoci, o které neměli ani tušení. Po Světlaně zůstala zdrcená rodina v čele s Lumírem a jejich synem. Naštěstí se jim do života vrátila Světlanina kamarádka Ingrid, která byla oběma velkou oporou a pomohla jim překonat těžké chvíle.  

Tereza Bebarová jako Světlana Nyklová měla tragický osud, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Marek Stránský  

Postavu Marka Stránského máme spojenou především se staršími díly nekonečného seriálu Ulice. Do Marka bylo zamilováno nejen velké množství divaček, ale především seriálová Digi. V prvních společných momentech by rozhodně nikdo nečekal, že budou zrovna tito dva spolu.

Jak se ale říká, co se škádlívá, to se rádo mívá. A Digi s Markem toto pořekadlo jen potvrdili a stal se z nich jeden z nejkrásnějších párů Ulice. Dokonce se dočkali společných potomků. Narodily se jim hned dvě holčičky. Společně žili šťastně v Londýně. Marek ale velmi náhle onemocněl a tato nemoc měla fatální následky. Velmi rychle podlehl akutní leukémii a Digi se vrátila s holčičkami do Ulice. Pohřeb Marka Stránského byl jedním z nejdojemnějších pohřbů, které jsme mohli v Ulici vidět.  

Klára Pešková  

Igonda Ševčíková jako Klára Pešková, která zemřela násilnou smrtí, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Dějovou linku Kláry Peškové scenáristé ukončili násilnou smrtí. Byla to dcera Vlastimila Peška a matka Adriany Peškové. Se svým otcem a dcerou se neviděla několik let a Adrianu vychovával Vlastimil. Když se Klára v Ulici ukázala, rychle si našla cestu ke své rodině. Příliš oblíbenou postavou ale nebyla.

Spolu s Adrianou se pokoušely rozeštvat Amálku s Vlastimilem, aby měly jeho peníze jen pro sebe. Klára se dokonce začala starat o barák, ve kterém Vlasta pronajímá byty. A právě nájemníci Kláru nesnášeli ze všech nejvíce. Zamíchala s osudy opravdu velkého množství postav. Milostný poměr, výhružky, vydírání. Nic nebylo Kláře cizí. Její osud ale dopadl tragicky. Jednoho dne byla nalezena pod schody jejich domu mrtvá. A začalo nepříjemné kolo vyšetřování.

Byla to nehoda? Spadla Klára ze schodů sama? Nebo jí někdo pomohl? Kdo by měl zájem na její smrti? Tyto otázky si kladli vyšetřovatelé dlouho dobu. Zjistilo se totiž, že v domě bylo hned několik osob, které by byly raději, kdyby Klára vůbec nebyla. Obviněn byl dokonce neprávem Jarda Hejl.

Nakonec se ale ukázalo, že za Klářinou smrtí stojí tchyně Jardy, Lenčina maminka. Tato smrt velmi zasáhla rodinu Peškových, ale ovlivnila také mnoho dalších seriálových postav.  

Zdroj článku:
  • Autorský text