ZOO: Láska z rozumu. Měl by vztah Viky a Marka šanci?

ZOO: Láska z rozumu. Měl by vztah Viky a Marka šanci?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ne všechny vztahy začínají láskou na první pohled. Dokonce si troufám říct, že na počátku většiny dlouhodobých vztahů bylo nejdříve jen přátelství. Mohlo by to tak být i v případě Marka a Viky? 

Na začátku by nejspíš jen málokoho napadlo, že by mezi Markem a Viky mohlo někdy být něco víc než jen přátelství. Pravděpodobně ani Marka s Viky by něco takového nikdy nenapadlo, kdyby nedošlo k jejich nečekanému polibku. Vztah mezi nimi byl totiž od počátku zcela jasný. Nejlepší přátelé na život a na smrt! Jak Viky sama tvrdí, tak Marek je její nejka, tedy nejlepší kamarádka, a i proto mu často říká Mařenka. Vždy jí pomůže, poradí a navzájem se mají skutečně velmi rádi.

Přestože i jejich přátelství mělo několik zaškobrtnutí, vždy se nakonec zase udobřili. Paradoxně jejich největší rozkoly se týkaly lásek toho druhého, a tak by se snad i mohlo zdát, že by jejich vzájemné city mohly být opravdu silnější. Viky vždy kritizovala Markovy přítelkyně, ačkoli je také pravdou, že Marek doposud neměl moc dobrý vkus na ženy, spíš naopak. Jenže my dobře víme, že srdce Viky patří někomu jinému.

Viky vždy kritizovala Markovy přítelkyně, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

A tak přestože je Marek moc hodný a milý chlap, nejspíše se z nich zamilovaný pár nestane. Marek je přesně ten typ muže, kterého ženy hledají – hezký, spolehlivý, hodný a romantický. A tak by i Viky mohla snadno nabýt dojmu, že by pro ni Marek mohl být dobrým partnerem. Jenže Marek zkratka není Petr. A srdci se poroučet nedá! Viky je totiž po uši zamilovaná do soudce Petra Kříže. Přestože je jí jasné, že by se o ni Marek velmi dobře postaral, tak je tady ještě jedna důležitá věc, která bude mít významný vliv na její život. Její srdce totiž není to jediné, co patří soudci. Viky totiž pod srdcem nosí Petrovo dítě.

Všichni sice víme, že je Marek natolik hodný, že by se postaral i o její miminko a že by byl skvělým partnerem i otcem, jenže měl by takový vztah z rozumu vůbec nějakou šanci? Je sice pravda, že jen málo vztahů začalo obrovskou láskou na první pohled a také je pravda, že i z dobrého přátelství může vzejít velká láska. Jenže v případě Marka a Viky by to nejspíš nemělo dlouhého trvání. Přestože je Viky docela dobrá lhářka, alespoň co se týče podvodů a klamů okolo soudce, tak svému nejlepšímu kamarádovi by lhát nedokázala. Natož v tak velké záležitosti, jako je láska.

Zkrátka si nemyslíme, že by dokázala lásku k Markovi předstírat, natožpak s ním vést plnohodnotný život i po stránce sexuální! Nemyslím si tedy, že by vztah z rozumu mezi Viky a Markem měl nějakou naději. Navíc pokud existuje alespoň malá pravděpodobnost, že by Viky mohla skončit s otcem svého nenarozeného dítěte! Máme tu ale také Marka, který sice k Viky něco cítí a v současnosti si myslí, že je pro něj ta pravá, ale také se na něj konečně usmálo štěstí v podobě krásné, hodné a milé Adélky. A já věřím, že i on si nakonec uvědomí, že s Adélou ho čeká mnohem zajímavější a pestřejší život, než by kdy mohl prožít s Viky. 

Marek je ten typ muže, kterého ženy hledají – hezký, spolehlivý a romantický. Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto
Zdroj článku:
  •  Autorský text