Kam se poděl parťák komisaře Rexe a Semira z Kobry 11. Gedeon Burkhard byl zvolen nejpřitažlivějším mužem časopisu Bild

Kam se poděl parťák komisaře Rexe a Semira z Kobry 11. Gedeon Burkhard byl zvolen nejpřitažlivějším mužem časopisu Bild
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Německý herec a dabér. Vrchní komisař v seriálu Kobra 11. Parťák psího detektiva Rexe. V roce 1998 byl označen za nejpřitažlivějšího muže. V jakých filmech Gedeona můžeme vidět?

Herecká rodina

Narodil se 3. července 1969 v Mnichově do herecké rodiny, jeho maminka je herečka Elisabeth von Molo. Jeho otec je Wolfgang Burkhard, který je zároveň i jeho manažerem. Jeho pradědeček z otcovy strany – Alexander Moissi byl známý německo-rakouský herec, prateta Trude von Molo byla rakouská herečka. Jeho dědeček Conrad von Molo byl německo-rakouský filmový producent.

Herectví

Poprvé se před kameru dostal v 10 letech. Čeští diváci jej můžou znát z pohádky Šípková Růženka, ze seriálu Náhrdelník a Strom přání nebo z romantického filmu Láska v Benátkách.

Žil rok v Americe, kde natočil katastrofický film Oheň, který pojednává o práci hasičů, kteří likvidují požáry v lese.

Během natáčení kinofilmu o české herečce Lídě Baarové, kde hraje jejího přítele a hereckého partnera, bydlel dokonce i u nás v Česku.

Komisař Rex

Největší herecký úspěch. Během natáčení žil ve Vídni. Velkou zajímavostí je, že si nejdříve zahrál zločince a v letech 1998 – 2001 byl hlavním policejním detektivem.

Vrchního komisaře si od roku 2006 do roku 2007 zahrál také v německém akčním kriminálním seriálu Kobra 11, byl parťákem Semira – Erdoğana Atalaye.

Rodinný život

Jeho první manželství s B. Cunninghamovou nedopadlo dobře, rozvedli se po čtyřech měsících. S bývalou přítelkyní Filomenou Iannacone má dceru Gioiu Filomenu. Se současnou přítelkyní Anikou Bormann žije v Berlíně.

Volný čas

Mezi jeho oblíbené aktivity patří motokros, rád jezdí na motorkách. Dále se věnuje vodním sportům a golfu.