Má Vojta Rokl právo zlobit se na mámu? Měl by zapomenout na staré spory a Marii odpustit?

Má Vojta Rokl právo zlobit se na mámu? Měl by zapomenout na staré spory a Marii odpustit?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vztah mezi Vojtou Roklem a jeho matkou Marií, která pracuje jako ředitelka v zoo, byl v minulosti poznamenán velkou křivdou. Je Vojtovo chování vůči mámě dostatečně odůvodněné?

V rodině Roklových visí již několik let stará aféra, která nahlodává dobré vztahy Marie se synem Vojtou. Zatímco zbytek rodiny spolu vzájemně komunikuje prakticky normálně, Vojta své matce nedokáže odpustit její chování vůči němu ještě z dětství. O co vlastně jde?

Po dlouhou dobu si Vojta důvod své nenávisti vůči mámě nechával pro sebe. Oháněl se pouze obecnými řečmi o tom, že se k němu matka chovala bezcitně a s odporem, když jej nechala kvůli jeho potížím s drogami zavřít do pasťáku. Později se však bratrovi Markovi svěřil, že problém nebyl jen v samotném pobytu v nápravném zařízení, ale zejména v jednom z vychovatelů, který Vojtu zneužíval. Ten pak za celou situaci vinil právě matku.

Je těžké soudit, zdali má Vojta i po tolika letech stále právo cítit k mámě zášť. Ačkoliv se jedná o událost z relativně dávné minulosti a jeho matka v praktikách zvráceného vychovatele nemá žádnou vinu, pro člověka není nikdy snadné se z podobného incidentu vzpamatovat ani v průběhu celého života. Vojtovo tajemství se postupně dozví celá rodina Roklových, a to včetně Marie. Ta cítí obrovskou lítost nad svým rozhodnutím umístit Vojtu právě do pasťáku a všemožnými způsoby se snaží vztahy se synem napravit. Přestože to vypadá, že Vojta stále odolává matčiným pokusům o spřátelení se, vidíme, že postupnými krůčky si k sobě tito dva nacházejí společnou cestu.

Přestože druhá série seriálu ZOO začíná na TV Prima až v září, na internetovém vysílání televize je již k dispozici několik dílů jako ochutnávka toho, co nás v další řadě čeká. Není pak překvapením, že dojde také na posun právě ve vztahu Vojty a Marie.

A velkou roli v jejich udobření bude hrát Vojtův otec a Mariin manžel Karel, aniž o tom vlastně bude vědět. Jak se mu takový zázrak podaří a zdali povede ke zdárnému zakopání válečné sekyry v rodině Roklových, to se brzy dozvíte z televizních obrazovek nebo již nyní na webu iPrima.cz, kde jsou nové epizody k dispozici.

Zdroj článku: