ZOO: Má Marie šanci, že se někdy usmíří s Vojtou?

ZOO: Má Marie šanci, že se někdy usmíří s Vojtou?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Marie Roklová je úspěšná ředitelka ZOO, má spokojené manželství. V jediném má ale pocit, že selhala, a to jako matka. Podaří se jí někdy napravit zničený vztah se synem Vojtou a odpustit jeden druhému?

Na první pohled by se mohlo zdát, že mají Roklovi dokonalou rodinu – fungující vztah s manželem, 2 syny, kteří jsou majiteli prosperujícího baru. Jenže minulost rodiny skrývá mnohá tajemství a temné zážitky, které prožili. Marie s Vojtou si z této doby dodnes nesou traumata, se kterými se nevyrovnali, a tak je vyčítají jeden druhému.

Vojta Rokl byl v minulosti závislý na drogách a odnášela to hlavně jeho matka Marie. Snažila se Vojtovi pomoci, ale ten rodičům neustále lhal a podváděl je. Marie prožívala obrovský stres a z toho jí nejen vypadaly vlasy, ale také byla na operaci se žlučníkem a musela brát léky na spaní, které bere dodnes. Strach o Vojtu měla neustále, protože u drogově závislého si člověk nikdy není jistý, zda je na ulici, v nemocnici nebo na záchytce. Nakonec si Marie s Karlem už nevěděli rady a Marie, která byla už vyčerpaná se rozhodla, že bude nejlepší umístit Vojtu do diagnostického ústavu, tzv. „pasťáku“.

Vojta se zde opravdu dokázal uzdravit ze závislosti, ale to, co zde prožil, dává dodnes za vinu své mámě Marii. Vojtovi trvalo opravdu dlouho se svěřit s tím, co se mu stalo, ale nakonec vše poví svému bratrovi Markovi. Svěří se mu, že při pobytu v diagnostickém ústavu jej pravidelně znásilňoval jeden z vychovatelů a on to dodnes nikomu neřekl. Přitom je ale slyší jejich otec Karel Rokl, který si vyčítá, že Vojtu do diagnostického ústavu s manželkou umístili a neochránili ho před touto zkušeností. Sám se z toho cítí špatně a při jednom rozhovoru s Markem, kdy řeší, jak k Vojtovi přistupovat je slyší Marie. Ta se nakonec rozhodne nebýt tvrdohlavá a udělat cokoliv, aby si Vojtu pomalu usmířila. Největší motivací je jí vnouček Matěj, který má babičku velmi rád.

Dočkají se diváci nakonec šťastného usmíření s Vojtou a Marií nebo budeme i nadále sledovat Vojtovu a Mariinu zatvrzelost?

Zdroj článku:
  • Autorský text