Co přinesl tento týden v Ulici? Zprávy o znásilnění, zrušené svatbě a metastázi

Co přinesl tento týden v Ulici? Zprávy o znásilnění, zrušené svatbě a metastázi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když Luděk vtrhl Blance do bytu, Evžen se konečně dozvěděl o jejím znásilnění. Doneslo se to i k Vandě a Jolaně, které však Blance nevěří. Mirek zrušil horskou chatu, v níž se měli s Magdou brát. Gábinin boj s nemocí zdaleka neskončil a Lumír uspořádal oslavu, aby mohl být s Kateřinou.

Potyčka mezi Evženem a Luďkem

Když Luděk potkal na ulici Marii a začal dělat nemístné vtípky o tom, že sice vyměnil partnerky, ale tchyně mu zůstala stejná, Marie se neudržela a vpálila mu, že ho Blanka měla udat za znásilnění. Vyzvala ho, aby se od její dcery držel dál, jinak bude hořce litovat. Luděk samozřejmě udělal pravý opak. Rozhořčeně vrazil do Blančina bytu a začal jí vyhrožovat, že jí ukáže, jak vypadá opravdové znásilnění. Naštěstí byl u toho Evžen, popadl pana zubaře a vyhodil ho ze dveří. Luděk předvedl krátký baletní kousek a teatrálně se praštil o protější dveře Klímových.

Znásilnění?! Není to trochu moc?

Incident bude mít jistě nepříjemnou dohru, ne však pro Luďka, nýbrž pro Evžena. Ublížený pan Volák se následujícího dne rozhodl zajít na ošetření do nemocnice a hodlá zavolat policii. Blanka se mezitím omluvila Evženovi a uznala, že měl o Luďkovi celou dobu pravdu. Zpráva o jejím znásilnění se donesla k Vandě, která tomu samozřejmě nevěří, a také k Jolaně, jež má tendenci stát za svou dcerou a o Blančiných slovech pochybuje. Nejvíc se ale Blanka stydí před Evženem, ačkoli jí rozum říká, že stydět by se měl především Luděk.

Magdiny plané naděje

Mirek nechal Magdě v obálce klíče od jejího bytu a podle Otíka je to jasné znamení definitivního rozchodu. Magda přesto naivně doufala, že se její milý vrátí. Poněkud ji znervóznila zpráva od Mirkovy matky, která o jejich krizi očividně netušila a chystala se jí poslat svatební koláčky. Tohle však nebylo nic proti tomu, co Magdu zasáhlo v dalších dnech. Dozvěděla se, že Mirek zrušil svatbu v domluvené horské chatě. Ze zoufalství začala likvidovat jeho oblečení, které si od ní dosud nevyzvedl. Co dál? Nezbývalo než konečně přiznat pravdu Tomášovi, Landové a všem, kteří se už tolik těšili na veselku. Jak ale se vším zamával náhlý příjezd Mirkovy matky?

Daniel Bambas, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Krutá rána pro Gábinu

Gábina slíbila Šímovi, že po operaci už bude všechno v pořádku, a upřímně v to doufala. Netušila, jak krutě si s ní osud pohraje. Doktoři jí našli metastázi, což znamená další měsíce náročné léčby s nejistým výsledkem. Zpráva ji zdrtila natolik, že podepsala reverz a navzdory teplotě odešla z nemocnice. Jirka se jí pak dobýval do bytu tak dlouho, dokud ho konečně nepustila dovnitř. Tam uviděl rozdělanou lahev vodky a došlo mu, že se asi stalo něco hodně nepříjemného. Podpoří Gábinu při další těžké zkoušce?

Lumírova podezřelá oslava

Lumír uspořádal narozeninovou oslavu pro Vendulu a Mária v hospodě, ačkoli to všem připadalo zvláštní. Mohli si přece udělat oslavu v bistru. Lumír měl pro tuhle hurá akci vlastní důvody – doufal, že se mu podaří připít si s Kateřinou a konečně se s ní sblížit. Naneštěstí mu plány pokaždé překazila nějaká nepříjemnost, nejdříve nefunkční kotel a nakonec chůva, která nezvládla péči o Sofinku, Elišku a Lexíka. Lumír pokládal oslavu za fiasko a svou šanci u Kateřiny za definitivně ztracenou. Ani by ho nenapadlo, že Kateřině imponovalo, jak dobře se stará o rodinu, a že by o rande s ním určitě stála.

Zdroj článku:
  • Autorský text