Mirek z Ulice toho má dost, položí proto ubrečené nevěstě zásadní otázku

Mirek z Ulice toho má dost, položí proto ubrečené nevěstě zásadní otázku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Předsvatební idylka se z Magdiny strany zatím vůbec nekoná. Spíš naopak. Magda po Mirkovi protivně vyjíždí, i když se jí snaží pomoct a drží si od něj odstup. Většina zamilovaných nevěst se však takhle nechová, a tak jinak klidnému a vyrovnanému Mirkovi dojde s Magdou ve 4247. dílu trpělivost.

I Gábině dojde trpělivost, když jí Šimon řekne, že našel rozhodnutí od soudu, a když se dozví celou pravdu o jejím otci, na rovinu se zeptá Jirky a ten jí na rovinu odpoví. Šimon nese velmi špatně zjištění, že jeho děda, kterého má rád a ke kterému vzhlíží, je kriminálník.

Spáchal, co spáchal, a čeká ho nástup do vězení, kterému se vyhýbá. V jeho očích hodně klesl, a tak chce Šimon odjet zpět do Berlína a Mastného nechce už nikdy vidět. Do balíku nenáviděných zahrnul i babičku.

Gábina se mu stěhování snaží rozmluvit, ale Šimon se zatvrdil a chce bydlet u kamaráda. Zatímco Gábina poinformuje rodiče o tom, co a jak se jejich vnuk dozvěděl, Jirka ho přesvědčí, ať dá dědovi ještě šanci a nepřidělává nemocné mámě starosti. Je vidět, že Jirkova povaha a snaha jsou pro celou rodinu pozitivní přidanou hodnotou. Šimon dokonce sebere odvahu a řekne Mastnému, ať dobrovolně nastoupí do vězení. 

Prokop definitivně odmítne Mirkovi svědčit. Na konci školního roku odjíždí pryč na celé prázdniny, aby si vyčistil hlavu, kterou má plnou Magdy. Což samozřejmě Mirkovi neprozradí. Zkrátka si podle něj potřebuje vyčistit hlavu, ale Mirka se to netýká.

Je sice hezké, že se Prokop snaží Mirkovi neublížit, tedy ne tím způsobem, že by mu do očí řekl, že miluje Magdu a přesvědčoval ji, ať od něj odejde, ale jak Prokop, tak Magda zapomínají, že Mirek je inteligentní člověk a schopný manažer, kterého jen tak někdo neoklame.

Nepotrvá mu tedy dlouho domyslet si, proč se Prokop najednou zřekl účasti na svatbě, proč je skleslý, proč je skleslá i Magda. Ta se totiž do toho všeho podivna, co je kolem ní, rozbrečí kvůli neúspěchu na pohovoru, na který před pár týdny ani nechtěla jít. 

Mirkovi dojde trpělivost s Magdinými manýry a chce slyšet jasný důvod, proč se k němu chová takhle odtažitě a protivně a proč ji najednou sebere neúspěch z něčeho, o co nejprve vůbec nestála. Naprosto ji nechápe, vždyť mají před svatbou a jeho ruku nadšeně přijala. Jenže Magdina souhlasu se Mirek dočkal až potom, co se Magda z nabídky vzpamatovala.

A vše vážné, co se postupně začalo v jejich vztahu objevovat, respektive se vším, s čím přišel Mirek, si Magda musela vždy nejdříve rozmyslet. Mirek položí Magdě zásadní otázku. Chce s ním dál být? Magda má jedinečnou možnost ze sebe shodit výčitky svědomí a říct Mirkovi pravdu o jejích citech k Prokopovi, ale zatím nad upřímností vždy zvítězila zbabělost. Odváží se Magda k pravdě tentokrát a uleví svým emocím?

Zdroj článku:
  • autorský text