Moonfall: Podaří se Halle Berry zachránit svět před nebezpečím z vesmíru?

Moonfall: Podaří se Halle Berry zachránit svět před nebezpečím z vesmíru?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V únoru si přijdou na své všichni filmoví labužníci, kteří mají rádi katastrofy a hlavně ty, které jsou spojené s vesmírem. Tentokrát jde o sci-fi Ronalda Emmericha, který není v tomto žánru nováčkem a může se pochlubit kasovními trháky jako Hvězdná brána a Den nezávislosti.

Vesmír je plný záhad a svá tajemství si dobře střeží. Lidstvo tak bez varování bude čelit fatálnímu nebezpečí, které může znamenat konec života na Zemi. Tentokrát bude nebezpečí ještě záludnější, než je to, které přichází z dalekého vesmíru. Země je v ohrožení svým nejbližším vesmírným sousedem, kterým je Měsíc.

Na Měsíci nebo v jeho bezprostřední blízkosti muselo dojít k záhadné události, která lidem unikla a Měsíc se najednou vychýlil ze své dráhy a začal ohrožovat naši planetu kolizí. A lidstvo má pouhý týden, aby smrtícímu nebezpečí zabránilo.

V čele NASA je výkonná ředitelka Jo Fowler, která byla v minulosti astronautkou, a tak blížící se nebezpečí dokáže sama dobře analyzovat. A to, co má přijít, není nic dobrého. Jo je přesvědčená o tom, že svět může zachránit astronaut, člověk z její minulosti Brian Harper (Patrick Wilson) a konspirační teoretik K. C. Houseman (John Bradley).

Tito hrdinové podniknou nebezpečnou misi, která nemá moc slibné vyhlídky na úspěch, aby zachránili nejen své milované, ale celé lidstvo. Nechají tak za sebou své životy a vybaveni odhodláním riskovat životy, se vypraví na nebezpečnou vesmírnou výpravu. To, co odhalí, však dalece přesáhne i ty nejméně pravděpodobné teorie o Měsíci od Holdenfielda (Donald Sutherland, 86 let), který je varoval před tím, že ve skutečnosti Měsíc možná není tím, za co ho lidstvo považuje.

Film Moonfall byl natočený s rozpočtem 140 milionů dolarů, což z něj dělá jeden z nejdražších nezávislých filmů vůbec. Začátek natáčení byl plánovaný na jaro 2020, nakonec se ale začalo točit až na podzim, většina filmu se točila v Montrealu. Kvůli koronaviru se měnila i část hereckého obsazení. Oproti původnímu plánu tak dostal příležitost například Michael Peña.

 

Zdroj: