Ulice: Další postava se pod vlivem scenáristů mění k horšímu. Ze sympaťáka se stává drzý fracek

Ulice: Další postava se pod vlivem scenáristů mění k horšímu. Ze sympaťáka se stává drzý fracek
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Býval to milý a rozumný kluk, v nejnovějších dílech je ale jako vyměněný. Matěj Dvořák náhle zneužívá příliš přátelského vztahu se slečnou Procházkovou a zapomíná, že je to pedagožka, nikoli nějaká vrstevnice, kterou by mohl beztrestně okřikovat. Jeho chování je divákům proti srsti.

Matěj začíná být drzý a nesnesitelný

Když se bratři Marek a Matěj Dvořákovi objevili v Ulici poprvé, nikdo asi netušil, co od nich čekat. Zpočátku byli tajemní jako hrad v Karpatech, navzájem se kryli při podvádění v písemkách, načež se ukázalo, že své domácnosti šéfují sami, protože mámu nemají a táta je kvůli práci pořád na cestách.

Magda je tehdy vzala pod ochranná křídla a vytvořila si k chlapcům možná moc blízký vztah, podle Soni a mnohých fanoušků seriálu neprofesionální. Matěj se koneckonců do Magdy poněkud zamiloval. V současnosti se k ní ovšem nechová ani trochu hezky, vlastně k nikomu ve svém okolí, a proto u diváků ztrácí na popularitě. Někdejší sympaťák a milý kluk je najednou vnímán jako nevychovaný fracek, který si myslí, že si všechno vydupe, a nechová k dospělým respekt.

Nerozumný Matěj to přehání i s tréninkem.
Nerozumný Matěj to přehání i s tréninkem. | Zdroj: TV Nova

„V tomto podporuji názor Soni, když mu řekla, že je pedagožka, ne jeho kamarádka. Magda je až příliš přátelská,“ píše divačka na adresu Matěje, jenž v nejnovějších dílech seriálu touží najít prostor pro trénování na trampolíně. Je v podstatě odhodlaný získat ho za každou cenu a nezdráhá se být kvůli tomu drzý na kantory, kteří se mu jenom snaží pomoct. „A jak se potom zachoval k Otíkovi, drzý spratek, bohužel.“

Ota si na nátlak paní ředitelky musel nechat na dveře kabinetu přilepit cedulku dokazující jeho odbornost. Stojí teď v čele poradny prevence, ale tahle nálepka od něj naopak odhání všechny studenty, kteří se mu dříve ochotně svěřovali. Jakmile je něco oficiální, už to nepůsobí nevinně.

Soňa by Matěje nejradši přesunula na sportovní gymnázium.
Soňa by Matěje nejradši přesunula na sportovní gymnázium. | Zdroj: TV Nova

Právě Matěj mu nepříjemnou pravdu vmetl do tváře a zároveň Otíka upozornil, že nepotřebuje žádnou podporu, jen místo, kde by mohl trénovat. Stačí jediný podpis, aby mohl chodit do školní tělocvičny, tak proč mu nikdo nechce vyjít vstříc?

„Student v jeho věku nechápe, že učitel není zákonný zástupce? Pak to není inteligentní student a ještě je drzý a uražený.“

Je jak umanutý, za každou cenu prosadit svoje, už se mi tím zprotivil.

Mladík se vykašle na Magdu i spolužáky

V nejnovějších epizodách se Matějovi naskytne příležitost vrátit se do svého týmu poté, co se jiný mladík zraní. Nechce promarnit šanci a vykašle se na doučování, na němž se s Magdou domluvil. Studenti na něj spoléhají, on však bez váhání hodí přes palubu je i samotnou profesorku, kterou tím hodně zklame. Ještě víc ji zamrzí, když jí vpálí do tváře, že se na něj taky vykašlala, když ji nejvíc potřeboval.

Nevím, co si ten Matěj představuje. Že se svět točí kolem něho? Že si z jeho nadstandardních přání sednou všichni na zadek?

Zkrátka, milý Matěj se nám před očima mění k horšímu a v poslední době není jediný. Scenáristé dělají nesnesitelného otravu snad z každého sympaťáka. Zmiňme např. žárlivého zuřivce Lumíra, uvzdychanou fňuknu Ivu, prodejkyni pilulí Evu nebo nadutého soudce Hermana.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři