Obnovené české pohádky i Spider-Man: Na co se můžeme těšit v prosinci?

Obnovené české pohádky i Spider-Man: Na co se můžeme těšit v prosinci?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Že je prosinec jen o amerických filmech se Santou Clausem? Tak to je hloupost. Kina mají na poslední měsíc v roce nabídku pro rodiny, milovníky komedií i komiksové fanoušky.

Obnovené pohádky

Přijde vám, že nové české pohádky občas stojí za starou bačkoru a ty staré jsou prostě lepší? Pak můžete vyrazit do kina na upravenou verzi Šíleně smutné princezny z roku 1968 v hlavních rolích s kouzelným párem Helenou Vondráčkovou a Václavem Neckařem. Krásná pohádka plná známých písní bude mít na velkém plátně určitě ještě větší kouzlo, česká kina ji představila 2. prosince.

Obnovy se dočkal také oblíbený animák z 80. let – Můj soused Totoro. Příběh o sestrách Sacuki a Mei, které se s tatínkem odstěhují na venkov do jednoho strašidelného domu u lesa, vám i vašim ratolestem rozhodně vykouzlí úsměv na tváři. Můj soused Totoro bude k vidění od 9. prosince.

Spider-Man: Bez Domova

Bude to poprvé, co Spider-Man odhalí svou identitu a nedokáže tak oddělit svůj hrdinský život od toho běžného. Tím je ale nejvíce postiženo jeho okolí, které se náhle ocitá v nebezpečí. Proto Spider-Man požádá Doctora Strange, aby mu pomohl jeho tajemství obnovit a ochránit tak nejbližší Petera Parkera. Jestli se jim to podaří, o tom se můžete přesvědčit už 16. prosince.

Ve znamení severských pohádek

Ani v kinech se ale vánoční nálada nezapře, proto nám nabízejí mnohem více pohádek, než je zvykem. Letos se můžeme těšit třeba na Dračí princeznu. Pokud budete mít pocit, že místa z pohádky znáte, možná to bude tím, že Norové natáčeli pohádku právě u nás, v České republice. Na fantasy rodinnou pohádku můžete s dětmi vyrazit už 16. prosince.

Den před Štědrým dnem má pak premiéru norsko-litevská verze popelky, tedy Tři přání pro Popelku. Můžete tak vyrazit den před Vánoci do kina a druhý den porovnat tuto verzi s tou naší.

A to nejlepší na konec

23. prosince rychle nazdobte stromeček a utíkejte do kina, kde vás přivítá Keanu Reeves v novém snímku Matrix: Resurrections. V novém Matrixu se můžeme těšit na všechny oblíbené postavy z původní trilogie, no zkrátka to bude velké. Tak neváhejte a pokud to nestihnete před Vánoci, zkuste to alespoň do konce roku 2021.

 

Zdroje: