Nejlepší Marvelovky - Kouzelník, mluvící mýval i mravenčí muž

Nejlepší Marvelovky - Kouzelník, mluvící mýval i mravenčí muž
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na Marvelovkách si každý najde to své, milovníci akčních scén, humoru i romantiky. Je jich ale tolik, že se to téměř nedá spočítat. Proto jsme pro vás vybrali pět nejlepších z nich. Který je váš nejoblíbenější?

Všechno začalo teprve v roce 2008, kdy vyšel první film od studia Marvel, Iron Man. Za pouhých jedenáct let se z tohoto začínajícího studia stala obrovská stále se rozrůstající síť superhrdinů a jejich příběhů, která se může pyšnit miliardami dolarů.

Ale které z Marvel filmů jsou nejlepší? Na výběr jich opravdu nemáte málo. Podívejte se na ty, které jsme pro vás vybrali my!

Doctor Strange (2016)

Tento hrdina se od ostatních tak trochu liší. Jde totiž o světoznámého chirurga Stephena Strange, kterému se po dopravní nehodě naprosto změní život. Nemůže používat ruce a není moc velká šance, že bude zase v pořádku. A tak hledá pomoc na skrytém odloučeném místě Kamar-Taj. Nejen, že se mu ruce uzdraví, ale získá zde také nové magické schopnosti, díky kterým se může stát nejmocnějším kouzelníkem ve vesmíru.

Film překvapí dokonalým ovládnutím mysli, kouzly, triky a samozřejmě i kouzelnickými souboji. Zde se Marvel vydal zase jinou cestou a jako vždy se mu to naprosto povedlo.

Doctor Strange se zatím dočkal pouze jednoho filmu, mohli jste ho však vidět např. v Avengers: Infinity War.

Ant-Man (2015)

Postava Ant-Mana je vtipná a mazaná a koho by nebavilo sledovat příběh zloděje? Dokáže se zmenšit na velikost mravence, ale přitom znásobit svou sílu. Svých neobvyklých schopností využije pro promyšlenou loupež, která zachrání celý svět.

Napínavé, akční a zároveň vtipné scény provázejí celý film. Fyzikální zákony zde sice vůbec neplatí, ale je to vtipná podívaná.

Spider-Man: Homecoming (2017)

Na třetí pokus se to Marvelu překvapivě podařilo. Již třetí reboot Spider-Mana mohl skončit naprostou katastrofou. Režisér Jon Watts se však rozhodl podat známý příběh úplně jinak. Skvělý Tom Holland v hlavní roli vdechne Spider-Manovi nový život a moderní Peter Parker je na světě. A bude to pořádná jízda. Akční středoškolské drama Petra Parkera se opravdu vydařilo a těšit se můžete také na dostatek vtipných scén.

Minulý rok se Tom Holland v roli Petera Parkera vrátil do kin a tentokrát ještě ve větším stylu. Pokračování Spider-Man: Daleko od domova nás totiž vezme společně s Peterem na výlet po Evropě. Natáčelo se dokonce i v Praze.

Iron Man (2008)

Bez Iron Mana by to ve světě superhrdinů nešlo. Tvoří jakýsi pilíř pro všechny ostatní příběhy a dočkal se několika 3 vlastních filmů. Velkou roli v tom ale hraje i herec Robert Downey Jr., který je pro roli jako zrozený. 

Postava Tonyho Starka je zkrátka svou vynalézavostí, genialitou a pro někoho možná i vzhledem nenahraditelná.

Přestože to byl hned první Marvelovský film, rozhodně patří mezi ty nejlepší a určitě stojí za připomenutí.

Strážci galaxie (2014)

V tomto akčním vesmírném dobrodružství vás vše překvapí. Je tu totiž možné úplně všechno. Mluvící ozbrojený mýval, humanoid Groot, který připomíná strom, tajemná mimozemšťanka Gamora i pomstychtivý Drax Ničitel. Tato parta se společně s dobrodruhem Peterem Quillem vydá na vesmírné dobrodružství, kde jim půjde o život. V rukou mají osud celé galaxie.

Tvůrci si na filmu dali opravdu záležet a rozhodně to stálo za to. Scény vás nepřestanou překvapovat a o zábavu zde rozhodně není nouze.

Není tedy divu, že se stal okamžitým fanouškovským hitem.